June 15, 2024

Nici măcar o zi fără un test IQ! CANCAN.RO îți aduce și astăzi o provocare mega-dificilă! Așadar, este momentul în care poți să îți testezi răbdarea, dar și să îți antrenezi mintea. Scoate tot ce ai mai bun din tine și încearcă să afli răspunsul corect. Care este următorul număr din seria 17, 23, 31, 41?

Citește și: TEST IQ EXCLUSIV PENTRU GENII | IDENTIFICAȚI CELE 2 OPERAȚII MATEMATICE, PENTRU A OBȚINE EGALITATEA: 3?3?3 = 24

Primul test de măsurare a inteligenței bazat pe abilitățile lingvistice a apărut în secolul al XX-lea atunci când psihologul francez Alfred Binet și colegul său Theodore Simon au încercat să identifice în acest mod persoanele cu retard. Ani mai târziu, ele au fost dezvoltate, iar în zilele noastre, psihologii se folosesc de ele pentru a observa nivelul IQ al unui om. Totuși, datorită tehnologiei, oricine poate avea acum acces la astfel de provocări ce vin sub formă de iluzii optice, numere scrise din bețe de chibrit sau șiruri de numere, așa cum este acesta. Așadar, 3, 2,1… start!

REZOLVARE

Așa cum am menționat mai sus, testul nu este deloc simplu. Din contră, este considerat mega-dificil. Totuși, nu este imposibil! Sunt mai multe lucruri ce trebuie observate pentru a putea afla răspunsul corect, atât tipul celor 4 numere, cât și modul în care au fost alese pentru a forma acest șir. Practic, v-am dat două mici indicii care vă pot fi de folos. Dacă nu ați reușit să aflați ce număr urmează, mai jos, o să vă explicăm pas cu pas rezolvarea. De asemenea, cei care au aflat răspunsul, pot verifica dacă este cel corect.

În primul rând, se poate observa că toate cele 4 numere (17, 23, 31, 41) sunt prime. Seria acestora este următoarea: 2,3,5,7,11,13,17,19,23,29,31,37,41,43,47,53 și așa mai departe. Numerele din șirul dat ocupă următoarele poziții: (17),19,(23),29,(31),37,(41),43,47,53 și așa mai departe. Având acest șir în fața voastră, este simplu de identificat faptul că numerele sunt alese sub forma „unul da, unul nu”. Așadar, având toate aceste indicii, rezolvarea este ușoară. Numărul care urmează în șirul 17, 23, 31, 41 este 47.

Citește și: TEST IQ DOAR PENTRU SUPER-GENII | ADĂUGAȚI 1 BĂȚ DE CHIBRIT PENTRU A CORECTA 9 + 2 = 0

Dacă acest test de măsurare a inteligenței vi s-a părut interesant, nu uitați să îl împărtășiți cu mai mulți oameni. Încercați să îi provocați pe cei apropiați și vedeți cum descurcă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *