April 25, 2024

Uleiuri esențiale pentru acnee

In ciuda faptului că puține sunt persoanele care știu acest aspect, se pare că există anumite uleiuri esențiale benefice pentru acnee, printre care se află și arborele de ceai, tămâia, levănțica, rozmarinul, trandafirul, cimbrul și mușcata. Toate acestea dețin proprietăți de curățare și purificare care se folosesc deseori ca tratament aplicat pe zonele afectate.

Sticlă rulantă pentru acnee

Deseori, pentru a aplica aceste uleiuri esențiale, în special în ceea ce privește zonele afectate de acnee, se recomandă să se utilizeze o sticluță cu bilă rulantă, pentruca uleiurile să se aplice mult mai ușor. De asemenea, această sticluță este extrem de benefică în special dacă obișnuiți să folosiți uleiuri esențiale. 

Astfel, pentru a putea face un amestec special asupra pielii, tot ce trebuie să faceți Este să adăugați într-un flacon cu bilă, 5 picături de arbore de ceai, 5 picături de tămâie, 3 picături de lavandă și 2 picături de rozmarin. În plus, în această rețetă puteți adăuga și un anumit ulei purtător, în funcție de tipul de piele pe care îl aveți.

 Imediat apoi, tot ce mai trebuie să faceți este să fixați foarte bine capacul sticlei și să agitați iar ulterior să aplicați acest amestec în zona afectată, de 2 ori pe zi. 

Citește și: Zodii care au noroc în dragoste la începutul lunii aprilie 2024. Nativii care s-ar putea să-și găsească sufletul pereche

Uleiuri esențiale pentru cicatricile de acnee

În ceea ce privește cicatricile formate în urma acneei, chiar și acestea se pot diminua utilizând uleiuri esențiale, mai exact un amestec de uleiuri esențiale, dat fiind faptul că un astfel de amestec va ușura aceste cicatrici apărute. În plus, aceste uleiuri pot ajuta și la reducerea imperfecțiunilor, dar și a cicatricilor în general aflate pe piele.

Printre alegerile pe care le puteți face în acest sens și care vor da și rezultate se află uleiul esențial de trandafir și tămâie, magnolie, iasomie, șoricel și lemn de santal. Se recomandă ca acest amestec să se aplice de 2 ori pe zi timp de câteva săptămâni până în momentul în care veți observa o adevărată îmbunătățire. 

Mai multe informații despre uleiurile esențiale ulei esențial de trandafir- acest tip de ulei esențial este unul destul de costisitor, însă cu toate acestea deține nenumărate beneficii pentru piele, în special atunci când vine vorba despre reducerea cicatricilor. În egală măsură, acest ulei poate ajuta organismul să producă mai mult colagen, să regenereze pielea, iar totodată să capete și culoarea și tonusul natural pe care îl dorimulei esențial de tămâie- acest tip de ulei esențial poate îmbunătăți imperfecțiunile aflate pe piele, iar totodată întineri celulele pielii și promovând creșterea de noi celuleulei esențial de iasomie- acest tip de ulei esențial intră în categoria uleiurilor florale esențiale, la fel ca uleiul esențial de trandafir și lavandă, toate acestea aduc beneficii sănătății generale dar și regenerării pielii, aceasta fiind mult mai curată și hidratată.ulei esențial de lemn de santal- acest tip de ulei esențial poate ajuta la strângerea, fermitatea și îmbunătățirea tonusului pielii, iar în același timp calmează și pielea și reduce aspectul cicatricilor și a petelorulei esențial de arbore de ceai- acest tip de ulei esențial este unul dintre cele mai bune care se utilizează atunci când vine vorba despre pete. În plus, uleiul se poate aplica direct pe zona afectată, astfel încât să ajute la reducerea aspectului, la hidratare și la îngrijireulei esențial de lavandă- acest tip de ulei esențial are nenumărate beneficii pentru piele, și este unul potrivit și în ceea ce privește pielea sensibilă, da se înțeleagă că poate reduce aspectul imperfecțiunilor aflate pe piele, iar în același timp poate calma și iritațiile care apar ocazional pe pieleulei esențial de rozmarin- acest tip de ulei esențial este asemănător cu cel de arbore de ceai, dat fiind faptul că și acesta deține nenumărate proprietăți de curățare și purificare, hidratarea pielii, controlând astfel producția de ulei și reducând imperfecțiunile pieliiulei de măceș- acest tip de ulei este bogat în acizi grași esențiali și antioxidanți, care sunt necesari pentru regenerarea țesuturilor și celulelor pielii, fiind folosit ca remediu pentru vindecarea rănilor, precum și pentru reducerea cicatricilor și a liniilor fine. In plus, in urma unui studiu regăsit la National Library of Medicine, se pare că pulberea de măceș poate susține longevitatea pielii și a celulelor prin susținerea colagenului, proprietățile antioxidante și antiinflamatorii

SURSA

Citește și Obiceiuri pentru un stil de viață mai sănătos. Transformă-le în rutină

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *