December 8, 2023

Un videoclip care laudă beneficiile nespălatului pe cap a strâns peste 16 milioane de vizualizări pe TikTok. Internauții acceptă provocarea de a-și spăla cât mai rar părul, pentru a arăta, la final, mai frumos și sănătos. Mai mult, adepții cred că această practică le va face, în cele din urmă, scalpul mai puțin gras.

 

@paunchypeach Replying to @everythingjessb Day 70 of trying the No ‘Poo Method!!! ???? #nopoomethod #nopoo30 #nopoomovement #noshampoo #noshampoochallenge #noshampoo30 #noshampoomovement #noshampooupdate #noshampoomethod #acvhair #acvhairrinse #acvhairhack #acvhairwash #acvhairjourney #acvhairtreatments #acvhairtreatment #acvmother #acvhairrinselite ♬ original sound – audrey????

 

Moderatoarea se laudă că după 35 de zile fără șampon sau balsam de păr, părul ei nu a fost niciodată atât de moale.

În timp ce unii au îmbrățișat ideea, alții și-au dat seama că recomandarea nu este reală și că după săptămâni de nespălat pe cap părul nu arată mai bine.

 

“Dacă îți treci mâinile prin el se simte atât de murdar… Nu se simte ca un păr natural strălucitor. Am crezut că, dacă fac asta timp de o lună, ar fi suficient pentru a obține părul revigorat și pentru a-l aduce pe drumul cel bun, dar îmi dau seama că am petrecut o lună cu păr extrem de murdar fără niciun motiv,” a afirmat una dintre tinerele dezamăgite de noul trend. Dermatologii vin și cu un avertisment: nespălarea regulată a părului ar putea duce la dermatită seboreică, o afecțiune a pielii care afectează scalpul și dă mâncărimi și inflamație. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *