December 2, 2023

Vești bune vin pentru o parte dintre elevi. Bursele de merit au fost mărite. De bani mai mulți vor beneficia elevii silitori din Sectorul 1 al Capitalei. Primarul Clotilde Armand susține că școlarii vor avea parte de cele mai mari burse din România. 

Primarul Sectorului 1 a anunțat mărirea burselor pentru elevii cu medii mari. Potrivit edilului sectorului, aceste măriri de burse fac parte dintr-un plan mai amplu de încurajare a educației și a performanței școlare.

(CITEȘTE ȘI: EL ESTE ELEVUL CARE PRIMEȘTE BURSĂ PENTRU MEDIA 1,97. ANOMALIILE DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC NU SE MAI OPRESC)

Burse de merit mai mari

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat că în Consiliul Local de ieri, 7 noiembrie, au fost suplimentate sumele acordate de la bugetul local pentru bursele de excelență olimpică și bursele de merit.

Astfel, elevii care au media între 9,50 și 10,00 și cei care au obținut premii la olimpiade, concursuri școlare și competiții sportive vor primi 700 de lei pe lună. Din această sumă, 450 de lei sunt alocați de la bugetul de stat și 250 de lei finanțați de la bugetul local.

De asemenea, potrivit anunțului făcut s-a dublat și bursa de ajutor social. Aceasta crește la 600 de lei pe lună, dintre care 300 de lei sunt alocați de la bugetul de stat și 300 de lei finanțați de la bugetul local.

„Am o veste bună pentru elevii din Sectorul 1, vor avea printre cele mai mari burse școlare din România. Suplimentăm substanțial de la bugetul local sumele acordate de la bugetul de stat. Proiectul inițiat de mine a fost aprobat ieri în ședința Consiliului Local Sector 1

Într-o societate care le oferă de multe ori copiilor modele greșite de realizare academică în viață- diplome la universități fantomă, nepotisme și plagiate, noi îi îndrumăm către carte și dezvoltarea continuă a aptitudinilor”, a scris Clotilde Armand, pe pagina de Facebook.

(VEZI ȘI: CALENDARUL ANULUI ȘCOLAR 2023-2024. CÂND AU ELEVII VACANȚĂ ȘI CE MODIFICĂRI IMPORTANTE AU APĂRUT ÎN STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR)

Valoarea burselor școlare în Sectoarele din București

În urma creșterii burselor de merit anunțate de Clotilde Armand, Sectorul 1 devine într-adevăr fruntaș la acest capitol, în timp ce Sectorul 2 este ultimul în clasament. Iată care este valoarea burselor școlare în alte Sectoare din București:

  •  Sectorul 2 –  bursele de merit pentru elevii care au media 10 sunt de 600 de lei, cele pentru medii cuprinse între 9.50 și 10 – 300 de lei, iar cele sociale – 500 de lei.
  • Sectorul 3 – bursele de merit sunt 300 de lei, iar bursele de ajutor social 400 de lei.
  • Sectorul 4 – bursele de merit sunt 200 de lei, iar bursele de ajutor social 200 de lei.
  • Sectorul 5 – bursele de merit pentru elevii care au media 10 sunt de 500 de lei, cele pentru medii cuprinse între 9.50 și 10 – 350 de lei, iar cele sociale – 250 de lei.
  • Sectorul 6 – bursele de merit sunt 600 de lei (se acordă elevilor de gimnaziu și liceu cu medii generale peste 9,50 și primilor 30% elevi din fiecare clasă), iar bursele de ajutor social 300 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *