October 5, 2024

Butter chicken este un delicios preparat culinar originar din bucătăria indiană care a câștigat popularitate internațională.

Acest fel de mâncare delicioasă constă în bucăți de carne de pui gătite într-un sos cremos și bogat, plin de arome intense.

Sosul de butter chicken este preparat cu unt, roșii, smântână, iaurt și o combinație de condimente indiene, cum ar fi garam masala, ghimbir, usturoi, coriandru și ardei iute.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui, tăiat în bucăți
  • 1 cană iaurt natural
  • 2 linguri ghimbir proaspăt ras
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • Ardei iute chilli (opțional)
  • Sare și piper, după gust
  • 2 linguri ulei vegetal
    Pui indian cu unt (Butter Chicken) - gurmandino.ro

Pentru sosul de unt:

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 roșii mari, tocate cubulețe sau 1 cană de sos de roșii
  • 1 cană smântână lichidă
  • 1/2 cană supă de pui
  • 1 linguriță zahăr
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

    1. Amestecați iaurtul cu ghimbirul ras, usturoiul zdrobit, boiaua dulce, garam masala, curcuma, coriandrul, ardeiul iute (dacă doriți), sare și piper. Marinați bucățile de pui și lăsați-le la frigider.
    2. Prăjiți puiul marinat într-o tigaie cu ulei până devine rumen. Scoateți-l și puneți-l deoparte.
    3. În aceeași tigaie, adăugați untul și căliți ceapa până devine aurie. Adăugați roșiile, smântâna, supa de pui, zahărul, sare și piper. Lăsați să fiarbă până se îngroașă sosul.
    4. Adăugați bucățile de pui prăjite în sos și lăsați să fiarbă împreună timp de 15-20 de minute. Ajustați aromele după gust și serviți cald, alături de orez.

Butter chicken rămâne un preparat emblematic al bucătăriei indiene, apreciat pentru complexitatea și bogăția sa de arome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *