March 5, 2024

Aflat de 66 de ani în lumina reflectoarelor și având o carieră fulminantă, Florin Piersic primește o pensie infimă de la statul român.

Potrivit ziare.com, marele actor are 2.000 de lei de la statul român, plus o indemnizație de merit de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de 2.700 de lei.

Florin Piersic a postat cu doar câteva zile înainte de aniversare un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Nu-i timp de nostalgii. Nu încă. Imediat e 27 ianuarie. În trei zile, se învărte „contorul” și vârsta mea devine infinit-infinit, simbolul prieteniei și iubirii, adică 88. Ce tare mi se potrivește! Iubirea, Prietenia, Speranța, Bucuria, sunt cuvintele pe care prețuiesc cel mai mult pe lume și nu sunt doar niște…vorbe! Am dat și am primit iubire de la voi toți, cei care îmi sunteși alături cu gândurile voastre bune, cu prietenia pe care care mi-o arătați și care mă umple mereu de speranța unei alte zile, unui alt an plin de bucuria de a vă vedea în sala de spectacol sau de a va ști în fața micului ecran. Cu ani în urma, pe scena Teatrului Național în spectacolul “Dulcea pasăre a tinereții”, îi spuneam partenerei mele Carmen Stănescu următoarea replică: “Lady, am dat oamenilor mai mult decât am primit de la ei”. 

Astăzi, eu Florin vă spun celor care citiți aceste randuri: “Am dat oamenilor mult, dar am primit înzecit de la ei!” Da, da, este adevărat. Fară voi, fară aplauzele pe care mi le dăruiți, fără mesajele pe care mi le scrieți, fără privirile voastre calde când ne întâlnim pe stradă, aș fi fost… sărac. Pentru mine, asta e adevărata bogăție. Cea mai de preț. Dacă în sala de spectacol vă văd uneori de pe scenă înclinându-vă în fața mea, astăzi e rândul meu să mă înclin în fața voastră. Și mai vreau să știți că citesc tot ce îmi scrieți și că aș vrea ca timpul să fie mai lung, ca să vă pot respunde fiecăruia în parte. Norocul meu că sunt mare… la propriu…, ca să îmi pot întinde bratele ca niște aripi, să vă pot îmbrățișa pe toți. Florin”, a scris Florin Piersic, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *