December 2, 2023

 

Cea mai bună pizza de casă după rețeta chefului Sorin Bontea. Este un preparat special – moale și aromat și extrem de simplu de făcut. 

 

Pizza de casă după rețeta chef Sorin Bontea – Ingrediente

 

1 kg de făină

800 ml apă călduță

14 g drojdie uscată

50 ml ulei de măsline

30 g sare

20 g zahăr

 

Pentru sosul de roșii

100 ml ulei de măsline

1 kg passata de roșii

40-50 g zahăr

20-30 g sare

3-4 g piper și tot atâta busuioc proaspăt

 

Pizza de casă după rețeta chef Sorin Bontea – Mod de preparare

Sosul se prepară extrem de simplu. Nu trebuie decât să puneți preparatele și să le fierbeți la foc mic pentru aproximativ zece minute.

Pentru blat, amestecați ingredientele și lăsați aluatul să crească în jur de trei ore. Deasupra așezați brânză, felii de șuncă, salam, ardei și tot ce mai doriți.

„În tot timpul ăsta, la interval de 40 minute, îl mai împăturesc un pic, să devină mai pufos. În tava pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot”, a explicat Sorin Bontea, scrie retetesivedete.ro

 

Cel mai bun sandviș cu cremă de brânză, avocado și somon, rețeta lui Sorin Bontea

Cunoscutul chef a spus și rețeta unui sandviș extraordinar de gustos, din somon, cremă de brânză și avocado.

„Tăiați pâinea în felii și perpeliți în tigaia în care ați pus puțin ulei de măsline. Curățați avocado și tăiați în feliuțe subțiri. Ungeți felia de pâine prăjită cu cremă de brânză din belșug, așezați apoi feliile de avocado și puneți deasupra și somonul afumat. „Ce bine arată, să mai spună cineva că nu știu să gătesc”, a explicat Sorin Bontea, potrivit retetesivedete.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *