February 23, 2024

Specialistul și echipa să au analizat rezultatele a peste 20.000 de studii, pentru a realiza un ghid de alimentație care poate încetini îmbătrânirea.

În cartea să, „How not to age” („Cum să nu îmbătrânești”), medicul oferă un set de reguli pe care să le respecți pentru a fi mai sănătoasă și mai energică odată cu vârstă, dar și cum să arăți mai tânăra în ciuda trecerii anilor.

Iată câteva dintre sfaturile sale, citate de Daily Mail:

Cacaua netezește ridurile și stimulează producția de colagen. Include o linguriță de cacao în alimentația ta zilnică

Pielea este cea care oferă primele indicii ale procesului de îmbătrânire. Dar mai puțin de trei procente din îmbătrânirea pielii este cauzată de factori genetici. Restul provine din stilul nostru de viață, iar 80-90% din semnele de îmbătrânire facială în cazul persoanelor cu piele albă sunt cauzate de expunerea la soare.

De aceea, spune specialistul, majoritatea studiilor și a medicilor dermatologi susțin că nimic nu este mai important pentru a încetini îmbătrânirea pielii decât protejarea pielii de soare.

În ceea ce privește dietă, studiile au arătat că verdețurile și legumele verzi, precum spanacul, pot duce la creșterea producției de colagen, precum și a elasticității pielii și o reducere a ridurilor faciale.

Acest rezultat ar putea fi datorat efectului de „protecție solară din interior”. Kale, merele și o combinație de extracte din grepfrut și rozmarin au efecte similare.

Un alt aliment cu efecte uimitoare asupra pielii este cacaua. În cadrul unui studiu s-a demonstrat că o cană de ciocolată caldă, care include două lingurițe și jumătate de pudra de cacao, a dus la creșterea semnificativă a circulației sanguine la nivelul pielii în cazul participanților la studiu, la două ore după consum.

Consumată zilnic timp de 12 săptămâni, această băutură a dus la îmbunătățirea calității, densității și hidratării pielii, comparativ cu o băutură placebo. Iar după 24 de săptămâni, specialiștii au observat o îmbunătățire semnificativă a elasticității pielii și o scădere a adâncimii ridurilor participanților care au adăugat o singură linguriță cu cacao în alimentația lor zilnică.

Însă este foarte important să alegi cacao naturală, nu cea pe care scrie „pudra de cacao olandeză” sau „cacao alcalinizata”.

Consumă mai multe alimente vegetale și grăsimi sănătoase dacă vrei să slăbești

Care este cea mai bună modalitate de a scapă de kilogramele în plus? Medicul Michael Greger spune că o dietă bazată predominant pe plante este cea care funcționează cel mai bine.

Cercetările au arătat că persoanele care au o dietă bazată predominant pe plante și produse vegetale au tendința de a consumă cu 600 de calorii mai puțin în fiecare zi, comparativ cu cei care urmează dietă ketogenica, cu un conținut ridicat de grăsimi. Dar nu toată grăsimea este la fel, spune specialistul. O calorie dintr-o sursă alimentară nu îngrașă la fel de mult precum o calorie dintr-o altă sursă.

Prin urmare, dacă mănânci același număr de calorii și aceeași cantitate de grăsime, dar înlocuiești carnea și untul cu nuci, avocado și ulei de măsline, ai putea să slăbești cu până la 2,7 kg mai mult într-o singură luna.

Un motiv este acela că grăsimile săturate, de origine animală, te îngrașă mai repede pentru că sunt stocate de corp imediat ce le consumi, în loc să fie arse.

Alimentele bogate în antioxidanți te ajută să previi albirea părului

Celulele care produc pigmentul ce colorează părul, melanină, se află în interiorul foliculului de par, iar pe măsură ce îmbătrânim, acestea își pierd pigmentul din cauza acțiunii radicalilor liberi. Aceste molecule apar în urmă dietei nesănătoase, a stresului și poluării. Atunci când celulele din foliculi nu mai produc pigment apar firele de par albe.

Cea mai bună modalitate de a preveni apariția prematură a firelor albe este consumul de compuși antioxidanți care combat radicalii liberi. Fructele și legumele cu un conținut ridicat de antioxidanți sunt broccoli și afinele. În general, fructele, legumele și verdețurile care au o culoare intensă au cea mai mare concentrație de antioxidanți. Include-le cât mai des în alimentația ta pentru a preveni apariția firelor albe.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *