May 24, 2024

La vârsta de 83 de ani, Jeannie Epper, faimoasa actriță renumită pentru îndrăznețele sale în cascadorii, a părăsit această lume.

Cunoscută pentru colaborările sale în filme precum „Wonder Woman” și „Romancing the Stone”, Epper a fost o prezență remarcabilă în industria filmului și televiziunii.

Familia ei a confirmat că a murit din cauze naturale în locuința sa din Simi Valley, California, pe data de 5 mai.

Printre cele mai notabile colaborări ale sale se numără cea cu Lynda Carter în seria „Wonder Woman” și rolul său în filmul „Romancing the Stone” din 1984, unde a interpretat scene de cascadorie memorabile.

Jeannie Epper Is the Greatest Stuntwoman of All Time - TV Guide

Epper a moștenit talentul dintr-o familie cu tradiție în acest domeniu, tatăl său, John Epper, fiind el însuși un cascador cunoscut.

Frații săi, Eurlyne, Richard și Kurtis, au continuat această tradiție, iar Jeannie a făcut prima cascadorie profesionistă la doar 9 ani.

În 2007, Jeannie Epper a devenit prima femeie onorată cu un premiu pentru întreaga sa carieră la Taurus World Stunt Awards, recunoaștere care a fost confirmată și în 2021, la vârsta de 80 de ani.

Moartea ei lasă în urmă o amprentă remarcabilă în istoria cascadoriilor și a cinematografiei, iar contribuția sa va fi mereu apreciată în industrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *