July 22, 2024

Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali, rămâne cu amenda de 9.000 de euro, probabil, cea mai mare primită vreodată în România, după ce magistrații i-au respins apelul. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, cele mai importante fragmente din motivarea instanței. Aflați, în continuare, ce l-a împins pe cel cunoscut drept „Prințișorul din Dobroiești”, care și-a dat și acordul pentru prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, să se urce cu o alcoolemie imensă la volan.

Mihai Theodor Mincu a fost prins conducând un vehicul „sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. S-a procopsit cu un dosar penal și risca până la cinci ani de închisoare. Ginerele lui Gigi Becali i-a convins, însă, pe magistrați că nu reprezintă un pericol social, astfel că nu va sta nici măcar o zi după gratii. Instanța l-a „ars”, însă, fără milă la buzunar, după cum CANCAN.RO vă informa în exclusivitate AICI. A făcut apel, dar judecătorii i l-au respins. În continuare, vă arătăm motivele pentru care soțul Teodorei a rămas bun de plată.

Muncă neremunerată în folosul comunității

La termenul din data de 15 mai 2023, Mihai Theodor Mincu a recunoscut săvârșirea faptei și a solicitat judecarea cauzei pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, cerere admisă de instanță. Tot atunci, potrivit motivării magistraților, „inculpatul și-a dat acordul pentru prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității„.

(VEZI AICI: MIHAI MINCU, ZIS “PRINȚIȘORUL DE DOBROIEȘTI”, ESTE DE NECLINTIT. GINERELE LUI GIGI BECALI A “ÎNVINS”, DIN NOU, POLIȚIA!)

Alcoolemie de 2,01 g ‰ alcool pur în sânge

Mihai Theodor Mincu a ajuns în această situație după ce pe 23 mai 2021 a fost oprit în trafic, pentru control, de către organele de poliţie. I-au solicitat testarea alcoolscopică, dar a refuzat, relatând că „are probleme cu respiraţia”. Ginerele lui Gigi Becali a fost condus la INML unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit Buletinului de analiză toxicologică nr. 888 din 28.05.2021 emis de Institutul Naţional de Medicină Legală, inculpatul avea o alcoolemie de 1,95 g‰ alcool pur în sânge la ora 01:25 şi de 1,85 g‰ alcool pur în sânge la ora 02:25, la data de 23.05.2021. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale având ca obiect calculul retroactiv al alcoolemiei inculpatului la ora depistării sale, raportat la datele de consum declarate de acesta cu ocazia prelevării de probe biologice, respectiv 150 ml vin alb, la ora 00:00 a zilei de 23.05.2021, cu aport alimentar.

Potrivit Raportului de expertiză medico-legală nr. 314 din 30.03.2022, privind estimarea retroactivă a alcoolemiei, emis de Institutul Naţional de Medicină Legală pentru interpretarea alcoolemiei, s-a concluzionat că, din aplicarea formulei de calcul retroactiv, precum şi din graficul de lucru, la ora 00:50, rezultă o alcoolemie de 2,01 g ‰ alcool pur în sânge„, se arată în motivarea magistraților.

Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali (SURSA FOTO: FACEBOOK)
Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali (SURSA FOTO: FACEBOOK)

Apelul de la soție care l-a „îngropat”

După ce a fost oprit de poliție, Mihai Theodor Mincu a confirmat că a consumat alcool împreună cu alte două persoane la un local din Herăstrău. Povestea nu se oprește, însă, aici. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, ce l-a determinat pe ginerele lui Gigi Becali să conducă în condițiile în care era băut.

A recunoscut că a consumat, împreună cu martorii (…) aproximativ un litru de vin, cu aport alimentar concomitent şi, fiind sunat de către soţie cu privire la faptul că fiica sa nu se simţea bine, a solicitat sprijinul unui şofer de la restaurant. Deoarece aceştia urmau să fie disponibili după 30-40 de minute şi având în vedere că soţia a revenit cu un apel, insistând să se deplaseze către o farmacie, nu a mai conştientizat consumul de alcool şi s-a urcat la volanul autoturismului, capacitatea sa de a conduce nefiind afectată„, au notat judecătorii.

Mihai Theodor Mincu și Teodora, nuntă de cinci stele (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

(VEZI AICI: GINERELE LUI GIGI BECALI E COPIA FIDELĂ A LATIFUNDIARULUI! CUM ÎL IMITĂ SOȚUL TEODOREI PE SOCRUL MILIARDAR)

Analizând cazul, instanța a reținut că fapta pentru care Mihai Theodor Mincu a fost trimis în judecată e prevăzută de legea penală. Totodată, a stabilit că nu există vreo cauză justificativă sau de neimputabilitate.

Cum a încercat ginerele lui Gigi Becali să impresioneze instanța

Totuși, magistrații au ținut cont că ginerele lui Gigi Becali a fost sincer pe durata procesului, că este ancorat în societate, deține diverse societăți și are o situație materială foarte bună. A contat, de asemenea, și faptul că soțul Teodorei desfășoară și activități de binefacere pentru persoanele aflate în nevoie.

În speranța că va găsi înțelegere în fața judecătorilor, Mihai Theodor Mincu „a arătat că, nu a pus în pericol circulația pe drumurile publice și nici nu a produs vătămări ori alte prejudicii, deplasarea cu mașina având loc pe timp de noapte când traficul era redus, astfel a apreciat că gravitatea faptei este diminuată. Mai mult decât atât, motivul pentru care a fost nevoi să conducă mașina, deși consumase anterior băuturi alcoolice este faptul că fiica sa se simțea rău, scopul acestuia fiind de a ajunge la farmacie„.

Totodată, Mihai Theodor Mincu a arătat că se află la primul conflict cu legea penală sub aspectul săvârșirii acestui tip de infracțiune, că este bine integrat din punct de vedere socio-familial și prezintă suficiente garanții pentru atingerea scopului legii și fără aplicarea unei pedepse cu amenda.

Apel respins! Mihai Theodor Mincu e bun de plată

Instanța nu s-a lăsat, însă, impresionată și a respins apelul lui Mihai Theodor Mincu, menținând decizia inițială. „Prințișorul din Dobroiești” trebuie să achite, astfel, 9.000 de euro!

Curtea apreciază că pedeapsă cu amenda în cuantum de 45.000 de lei, stabilită de instanţa fondului, este o sancţiune proporţională în raport de gravitatea faptei săvârşite şi persoana inculpatului, în conformitate cu scopul executării pedepsei amenzii ce urmăreşte formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială. #### de 300 de lei/zi amendă a fost în mod corect stabilită, în conformitate cu dispoziţiile art. 61 alin. 3 teza a II-a C.pen., inculpatul având o situaţie materială mai mult decât bună. Amânarea aplicării pedepsei amenzii nu se justifică, fapta precum şi antecedentele penale reclamând o pedeapsă care să fie executată efectiv, pentru ca inculpatul să conştientizeze gravitatea comportamentului său şi să nu rămână cu un sentiment de impunitate„, au stabilit magistrații de la Curtea de Apel București.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *