În prag de sărbătoare, grătarele românilor se pregătesc să întâmpine aroma delicioasă a miciilor, un preparat tradițional românesc.
Mulți dintre cei care își fac proviziile pentru această zi specială au pus în coș cel puțin o caserolă de mici de la „Gusturi românești” de la MegaImage.
Cu toate acestea, câți dintre cumpărători au luat timpul să arunce o privire pe etichetă și să descopere cu adevărat ce conțin micii pe care îi vor pune pe grătar?
Puțini, cu siguranță. Astfel că, înainte să se bucure de aroma și gustul miciilor, ar fi bine să afle mai multe despre ingrediente și surprizele ascunse din spatele acestui preparat apreciat de multă lume.
De exemplu, micii vită-porc de la „Gusturi românești” conțin carne de porc în proporție de 65% și carne de vită în proporție de 16%, alături de apă, sare, și diverse condimente, precum usturoi, cimbru, piper și boia iute.
Printre ingrediente se numără și agent de afânare, antioxidant, acidifiant, zaharuri și conservant.
Cu toate că prețurile ridicate din ultima perioadă au dus la un gol mai mare în coșurile de cumpărături ale românilor. Astfel, deși petrecerile de 1 Mai se anunță pline de bucurie și distracție, mulți sunt cei care au fost nevoiți să facă sacrificii și să tăie câteva lucruri de pe lista de cumpărături.
Românii sunt hotărâți să se bucure din plin de minivacanța de 1 Mai și de preparatele delicioase de pe grătarul de sărbătoare, chiar dacă masa va fi mai modestă în acest an.