May 20, 2024

Simona Halep (32 de ani) și-a amânat revenirea pe terenul de tenis. Absența sa este confirmată și pentru turneul Internazionali BNL d’Italia. Se pare că sportiva din România este plină de ghinioane.

Simona Halep nu va lua parte la turneul de tenis de la Foro Italico. Internazionali BNL d’Italia a decis să nu acorde niciun wild card pentru ea. Șansele participării ei la Roland Garros 2024 devin din ce în ce mai reduse. Absența Simonei Halep de la startul turneului de la Roma, programat între 7 și 19 mai, este confirmată. Cu toate că s-a speculat că ar mai fi două wildcarduri disponibile pentru competiție, situația nu este tocmai așa.

Citește și: VEȘTI MARI PENTRU SIMONA HALEP! ȘANSE NESPERATE PENTRU JUCĂTOAREA DIN CONSTANȚA SĂ PRIMEASCĂ WILD CARD LA JOCURILE OLIMPICE

Simona Halep a solicitat un wildcard pentru turneul de la Roma

Simona Halep a concurat la Miami Open pe 19 martie, dar ulterior nu a putut reveni pe teren din motive diverse. Inițial, a fost afectată de o accidentare ușoară la umăr, care a dus la absența sa de la turneul de la Charleston. Apoi, a decis să se retragă și din meciurile din cadrul Billie Jean King Cup, chiar dacă echipa României a învins Ucraina cu scorul de 3-2.

Organizatorii de la Stuttgart au decis să nu îi ofere un wildcard, ceea ce a determinat-o pe Simona să își îndrepte atenția către Franța. Cu toate acestea, nici organizatorii turneului de la Rouen nu i-au acordat o invitație.

Următoarea competiție programată a fost Oeiras Ladies Open, din Portugalia. Simona Halep a primit un wildcard pentru acest turneu, dar din păcate, o nouă accidentare, de data aceasta la picior, a forțat-o să se retragă și din această întrecere.

În încercarea ei de a se pregăti pentru Roland Garros, turneul la care își dorește cel mai mult să participe, Simona Halep a sperat că va primi o invitație pentru a concura la Foro Italico. Având în vedere că a câștigat Internazionali BNL d’Italia în 2020, așteptările ei erau că va primi o acceptare din partea organizatorilor italieni.

Printre jucătoarele care au primit wildcard-uri pentru turneul de la Roma se numără Martina Trevisan, Sara Errani, Lucrezia Stefanini, Giorgia Pedone, Nuria Brancaccio și Matilde Paoletti.

Această politică de acordare a wildcard-urilor către sportivi din țara gazdă este una obișnuită și la Roland Garros. Organizatorii au tendința de a oferi wildcard-uri jucătoarelor franceze.

Mai mult, dacă Simona Halep nu va avea meciuri dificile până la începerea turneului de Mare Șlem, pe 26 mai, atunci șansele ei de a primi o invitație scad semnificativ.

Citește și: VESTEA MOMENTULUI! SIMONA HALEP ȘI-A ANUNȚAT RETRAGEREA SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *