December 8, 2023

Întrebat cum se menține în formă, Ion Iliescu a preferat mereu să glumească: „Este secret!”

Dieta lui Ion Iliescu are la bază o alimentație asistată biochimic. E vorba de o formă a regimului alimentar disociat, aprofundată de nutriționistul Ion Popa Blaga, prin care, în timp, pacienții pot renunța la medicamente și evită intervențiile chirurgicale.

„Nu văd o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul Ion Blaga.

Ion Iliescu preferă mușchiulețul proaspăt de vită. Pentru o singură porție, ai nevoie de 200 grame, două grame de piper verde boabe, zeamă de vită, nu mai mult de 100 mililitri, câteva linguri de ulei de măsline, iar pentru un gust aparte, „botezați” totul cu coniac.

Mod de preparare: După ce ai uns cu puțin ulei mușchiulețul, îl trântiți la tigaie. Nu trebuie prăjit prea mult pentru că vita se mănâncă în sânge. Cât timp carnea stă la pătruns, pregătim sosul.

Stingem cu zeama de vită pe care o vom obține din oase de vită fierte câteva ore și gata sosul.

Mușchiulețul îl mai tragem în tigaie cât să ia aroma de piper. Pentru decor avem nevoie de 2 roșii cherry și câteva felii de mango, reducție de oțet balsamic cu sos de soia și preparatul este gata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *