February 23, 2024

Elisabeta Lipă, una dintre cele mai de seamă personalități din lumea sportului românesc, va candida la alegerile europarlamentare din 2024.

Multipla campioană olimpică și președinta Federației Române de Canotaj va figura pe lista Partidului Social Democrat (PSD) și își propune să se implice activ în viața politică.

Decizia Elenei Lipă vine într-un moment surprinzător, având în vedere că Agenția Națională pentru Sport și Comitetul Olimpic și Sportiv Român se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde România își propune să obțină între 6 și 8 medalii, conform declarațiilor președintelui COSR, Mihai Covaliu.

Elisabeta Lipă a ocupat anterior funcția de ministru al Sportului în guvernul condus de Dacian Cioloș, între 2015 și 2017.

În prezent, ea este președintele Federației Române de Canotaj, având o contribuție semnificativă la dezvoltarea acestui sport în țară.

Ulterior, în 2023, a fost numită în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Sport, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu, recunoașterea meritelor sale în domeniul sportiv.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 8-9 iunie 2024, iar cei 33 de eurodeputați români vor fi aleși prin vot universal direct.

Elisabeta Lipă se alătură astfel luptei politice, încercând să aducă o contribuție și în acest domeniu, având în vedere experiența sa vastă și recunoașterea internațională pe care o are în sportul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *