July 21, 2024

România a scris istorie la EURO 2024, obținând performanțe remarcabile și reușind să aducă sume semnificative în conturile Federației Române de Fotbal (FRF).

Chiar dacă parcursul lor s-a încheiat în optimile de finală, „Tricolorii” au făcut o impresie puternică, iar acest lucru a fost recompensat pe măsură de UEFA.

Pentru participarea lor la EURO 2024, România a încasat un premiu de 9.25 milioane de euro. Performanța de la debutul turneului, victoria categorică împotriva Ucrainei cu 3-0, a adus încă 1 milion de euro în conturile naționalei.

Remiza din meciul cu Slovacia a adus un bonus suplimentar de 500.000 de euro, totalizând astfel 1.5 milioane de euro pentru calificarea în optimile de finală.

Care este totalul câștigat

În plus, avansarea în optimi a adus un bonus suplimentar de 2.5 milioane de euro. În total, până la eliminarea din competiție, România a acumulat un impresionant total de 12.5 milioane de euro din premii financiare acordate de UEFA.

Gigi Becali, un susținător fidel al echipei naționale

Gigi Becali, patronul FCSB-ului și mândru susținător al echipei naționale, s-a declarat încântat de performanțele celor patru jucători ai clubului său prezenți în lotul național.

Aceștia vor primi câte 50.000 de euro pentru contribuția lor la parcursul echipei naționale până în acest moment.

„M-a înveselit cel mai mult bucuria celor 30.000 de oameni. Și a mai fost bucuria că am acolo patru băieți care vor lua 50.000 de euro de calificare, nu știu, zic.

Când copiii mei iau bani mă bucur și eu. Voi, neavând echipă, voi aveți o mireasă, echipa națională. Eu am mireasă pe FCSB”, a declarat Gigi Becali.

Cu toate că parcursul lor s-a încheiat mai devreme decât și-ar fi dorit, performanța echipei naționale la EURO 2024 a fost salutată drept un pas semnificativ înainte și o sursă de mândrie națională pentru România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *