July 21, 2024

O cățelușă adoptată de la un adăpost din România a devenit eroină după ce și-a salvat stăpânii dintr-o situație de urgență.

Potrivit publicației Anunțul UK, patrupedul numit Jessie a reușit să alerteze familia în timpul unui incendiu care a izbucnit în locuința lor din New Polzeath.

Incidentul a fost cauzat de un radiator electric uitat în priză peste noapte, care a generat fum dens în interiorul casei în jurul orei 04:30 dimineața.

Cei doi proprietari dormeau neștiutori de pericolul iminent până când Jessie a simțit fumul și a început să latre puternic, alertându-i astfel.

Grație vigilentei cățelușei lor, soțul și soția au fost avertizați la timp și au reușit să părăsească locuința înainte ca flăcările să se extindă.

Echipele de pompieri din Wadebridge și Delabole au intervenit rapid și au reușit să localizeze și să stingă incendiul.

Jessie, cățelușa care și-a salvat stăpânii de la moarte. Foto: thepost.uk

Cățelușa salvatoare a detectat mirosul de fum

Un reprezentant al pompierilor a confirmat că Jessie a jucat un rol crucial în salvarea celor doi cetățeni englezi, subliniind că simțul dezvoltat al mirosului la câini i-a permis să detecteze fumul înainte ca detectoarele de fum să se activeze.

Managerul de supraveghere a stației Cornwall Fire and Rescue, Josh Plowman, a subliniat importanța vigilenței în prevenirea incendiilor cauzate de aparatele electrice lăsate nesupravegheate.

Incidentul a reamintit comunității despre necesitatea precauțiunilor suplimentare în gestionarea dispozitivelor electrice în locuință pentru prevenirea astfel de situații.

Povestea curajoasei cățelușe Jessie a captat atenția presei britanice, demonstrând încă o dată legătura specială dintre oameni și animalele lor de companie, care adesea devin eroi neașteptați în momente critice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *