March 5, 2024

Aflați în rândurile următoare câteva aspecte legate de remediul natural pentru creșterea părului, rețetă alcătuită din miere și scorțișoară, pentru care se află și beneficiile acestora, dar și o rețetă pentru a prepara masca chiar acasă.

Beneficiile oferite de masca cu miere și scorțișoarăProprietățile antioxidante ale mierii

Un prim beneficiu oferit părul lui de această mască cu miere și scorțișoară este reprezentat de proprietățile antioxidante regăsite în miere.

Mierea reprezintă un umectant natural care ajută la reținerea umidității în păr, iar datorită acestui aspect, deține și proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea deteriorării părului din cauza radicalilor liberi. Pe lângă acest aspect, mierea desene și proprietăți emoliente, care fac totodată părul să fie mult mai strălucitor și moale, iar căderea acestuia este prevenită de prezența flavonoidelor. 

Proprietățile antifungice, antivirale și antimicrobiene ale mierii

Pe lângă proprietățile antioxidante regăsite în miere, tot în miere regăsim și proprietăți antifungice, antivirale și antimicrobiene.

 Astfel, mierea reprezintă un ingredient minunat atunci când vine vorba despre combaterea infecțiilor scalpului, datorită peroxidului de hidrogen regăsit în miere, care ajută la uciderea germenilor, a bacteriilor, care pot provoca infecții. 

Proprietățile antiinflamatorii ale mierii

Nu trebuie să uităm nici de proprietățile antiinflamatorii regăsite în miere, care ajută la calmarea scalpului și reducerea inflamației, inflamație care, odată cu trecerea timpului poate determina micșorarea foliculilor de păr, iar în cele din urmă duce la rărirea și ruperea părului.

Citește continuarea aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *