December 2, 2023

Studiile recente aruncă o lumină fascinantă asupra unei conexiuni neașteptate: culoarea părului și modul în care oamenii resimt durerea.

Potrivit unei recenzii din revista Anesthesiology and Perioperative Science, părul roșu este asociat cu o sensibilitate diferită atât la durere, cât și la medicamentele pentru ameliorarea acesteia.

Studiile pe animale și oameni au arătat că persoanele cu păr roșu par să aibă o experiență a durerii distinctă.

De exemplu, femeile cu păr roșu se pare că sunt mai sensibile la durerea legată de temperatură comparativ cu celelalte grupuri. De asemenea, au fost observate diferențe în reacția la șocurile electrice.

Cercetătorii au descoperit că persoanele cu păr roșu necesită aproximativ 20% mai multă anestezie generală pentru a rămâne sedate și, de asemenea, au nevoie de o cantitate mai mare de anestezie locală pentru a combate durerea.

În ciuda acestor constatări intrigante, mecanismele exacte rămân în mare parte neclare.

“Este fascinant să vedem cum culoarea părului poate influența modul în care oamenii percep durerea”, a declarat un cercetător de la Spitalele Universității din Oxford. Totuși, este important de subliniat că aceste descoperiri sunt în faza incipientă, iar cercetările ulterioare vor fi necesare pentru a înțelege pe deplin aceste legături inexplicabile între păr și durere.

Aceste observații ar putea oferi medicilor un instrument util în anticiparea reacțiilor pacienților la durere și la medicamente analgezice, deschizând astfel uși către o înțelegere mai profundă a complexității senzațiilor umane.

The Redhead's Enigma: A Peculiar Pain Threshold - Tomas Hensrud Gulla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *