December 1, 2023

Patru bărbați care au furat o toaletă de aur de 18 karate din Palatul Blenheim din Anglia, un sit de patrimoniu mondial UNESCO.

Toaleta de aur, evaluată la aproape 6 milioane de dolari, a fost expusă în palat timp de doar două zile înainte de a fi furată.

Palatul Blenheim, situat în Woodstock, comitatul Oxfordshire, Anglia, este o clădire monumentală care a fost introdusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1987.

În 2019, patru bărbați au comis un jaf la Palatul Blenheim, furând o toaletă de aur creată de artistul conceptual italian Maurizio Cattelan.

Toaleta era parte a unei expoziții și avea o valoare de aproximativ 6 milioane de dolari.

Hoții, cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani, au fost identificați, iar cazul lor va ajunge în fața instanței pe 28 noiembrie.

În momentul jafului, hoții au provocat și o inundație în palat, tăind țevile și alte echipamente pentru a sustrage toaleta.

Maurizio Cattelan, creatorul toaletei de aur, a comentat inițial furtul cu umor, exprimându-și mirarea că cineva ar fura o toaletă.

El a speculat că jaful ar putea fi o acțiune inspirată de Robin Hood, sugerând că aceasta ar putea fi o farsă. Toaleta de aur era funcțională și face parte din opera sa conceptuală.

Este de așteptat ca procesul să aducă claritate asupra soartei toaletei de aur de la Palatul Blenheim, care a rămas dispărută de la jaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *