May 24, 2024

Sâmbătă, 11 mai 2024, a fost o seară de glorie și încântare pentru fanii concursului Eurovision, dar și o seară de emoție și incidente neașteptate.

Ediția cu numărul 68 a acestui eveniment internațional s-a desfășurat în orașul Malmo din Suedia, atrăgând atenția a milioane de spectatori din întreaga lume.

În acest an, România nu a participat la concurs, dar restul concurenților au oferit un spectacol impresionant.

Câștigătorul din acest an a fost Nemo, un tânăr de 24 de ani care se consideră non-binar și care a reprezentat Elveția.

Piesa sa „The Code” a captivat publicul și juriul, aducându-i victoria cu un total impresionant de 591 de puncte. Cu toate acestea, momentul premiului a fost umbrit de o gafă de proporții din partea câștigătorului.
Nemo, Câștigătorul Eurovision, Critică Organizatorii Concursului: „E Clar  Că E Un Dublu Standard” | Libertatea

Victorie și dezamăgire în același moment

După ce i s-a înmânat trofeul Eurovision, Nemo a fost copleșit de emoții și a încercat să sărbătorească într-un mod extravagant.

Artistul s-a pus în genunchi, fluturând trofeul din sticlă în aer cu bucurie. Însă, într-un moment nefericit, trofeul i-a scăpat din mână și s-a spart în mii de bucăți.

Nemo a suferit chiar și o mică rană la deget în timpul incidentului, dar acest lucru nu a diminuat din entuziasmul său.

„Mi-am rupt și degetul mare. Dar am primit unu nou (n.r. trofeu), așa că, din punct de vedere tehnic, am două acum”, a glumit Nemo la conferința de presă de după concurs.

Victoria lui Nemo a fost primită cu aplauze și admirație la scară largă, deși apariția sa excentrică a surprins și a contrariat mulți.

În discursul său de mulțumire, Nemo a ținut să transmită un mesaj puternic despre identitatea sa non-binară și despre călătoria sa personală.

„Piesa The Code este despre călătoria pe care am început-o odată cu conștientizarea faptului că nu sunt nici bărbat, nici femeie. Nu mă identific ca bărbat sau femeie. Sunt doar Nemo. Îmi place să mă gândesc la gen ca la o galaxie, imaginându-mă pe mine însumi ca o mică stea, plutind undeva înăuntru”, a declarat Nemo, câștigătorul Eurovision 2024.

În ciuda incidentului neplăcut, victoria lui Nemo a fost un moment de triumf și inspirație pentru comunitatea sa și pentru toți cei care au urmărit concursul Eurovision în acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *