December 1, 2023

O îngrijitoare româncă în vârstă de 37 de ani a ajuns să fie condamnată în Austria după ce a furat obiecte de valoare, lingouri de aur și bani în valoare de 30.000 de euro din casa unei bătrâne. Ce pedeapsă a primit și cum a acționat, de fapt, femeia.

Cazul româncei a ajuns pe masa judecătoarei Elisabeth Juschitz de la Tribunalului penal regional din Graz. Femeia a avut grijă de o bătrână din localitatea Kirchenviertel din Austria, în perioada august – decembrie 2021.

Pentru că avea de achitat o datorie de 50.000 de euro, femeia a început să fure din casa vârstnicei lingouri de aur, bijuterii, monede de argint, bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de euro. Furtul a avut loc în ziua în care bătrâna a murit.

Obiectele de valoare au fost vândute în România pentru aproximativ 9.000 de euro. Femeia a mai avut 2.000 de euro bani lichizi, iar într-un final a reușit să-și achite o parte din datorii, adică 11.000 de euro. Românca a fost condamnată la 9 luni de închisoare condiționată pentru furt în formă continuată. Decizia nu este definitivă.

Îngrijitoarea româncă a vrut să pună mâna pe o avere de 800.000 de euro

Nu e prima dată când îngrijitoarele din România creează scandaluri de proporții în Occident. În Italia, un astfel de caz a ținut primele pagini ale ziarelor  în 2019. Aceasta a ajuns să fie judecată în Italia după ce a furat peste 30.000 de euro din conturile a doi bătrâni de care avea grijă. Badanta a folosit banii în scopuri personale, inclusiv să joace la cazino și la păcănele.

Potrivit presei străine, românca avea grijă un cuplu de bătrâni din orașul Gorizia din Italia. Profitând de fragilitatea emoțională și fizică a vârstnicilor, femeia a reușit să-i convingă pe vârstnici să o lase să se ocupe de o parte din conturile bancare ale acestora.

Citește și: BADANTA CRIMINALĂ DIN ROMÂNIA A ȘOCAT ÎNTREAGA ITALIE. PEDEAPSĂ CRUNTĂ PRIMITĂ TÂNĂRA ÎN VÂRSTĂ DE 26 DE ANI

Investigațiile au fost declanșate de unul dintre membri familiei bătrânilor. Au ieșit la iveală faptul că românca, la doar câteva zile de când fusese angajată, reușise să le facă promisiuni false vârstnicilor, cum că se va ocupa de ei până la finalul vieții lor, însă cu o condiție: să fie moștenitoarea averii lor, avere estimată la aproximativ 800.000 de euro. Femeia a obținut chiar o împuternicire generală pentru a gestiona conturile curente ale bătrânilor.

În doar câteva săptămâni, românca a retras din conturile bătrânilor aproape 30.000 de euro, bani pe care i-a cheltuit la pariuri sportive, în săli de jocuri de noroc, în cazino, pentru a-și achita datoriile precum și pentru achiziționarea de obiecte de valoare, cum ar fi un colier și o brățară. Femeia de naționalitate română a fost denunțată de Poliția Financiară a Companiei Gorizia, la capătul unei anchete a poliției judiciare coordonate de Procuratura locală.

Examinările medicale și psihiatrice dispuse de procurorul general cu privire la cei doi bătrâni au arătat că aceștia erau fragili din punct de vedere psihologic și, prin urmare, ușor de influențat. Judecătorul pentru investigații preliminare din cadrul Tribunalului din Gorizia, având în vedere probele serioase de vinovăție, a dispus alungarea îngrijitoarei de la domiciliul cuplului de vârstnici, interdicția absolută de a comunica prin orice mijloace cu bătrânii și interdicția de a se apropia de aceștia la o distanță mai mică de două sute de metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *