March 5, 2024

Chiar și în prezent, ouăle umplute nu lipsesc de pe mesele românilor, chiar dacă acestea sunt pregătite cu precădere cu prilejul unor sărbători, precum Crăciunul, Revelionul sau Paștele.

Așadar iată câteva idei și sfaturi pentru a pregăti cele mai delicioase ouă umplute, care să fie pe placul tuturor.

1. Ouă umplute cu pateu și muștarIngrediente ouă umplute cu pateu și muștar5 ouă1 cutie mică de pateu2 linguri maioneză2 linguri muștarmăslinemorcovgogoșarimărarMod de preparare ouă umplute cu pateu și muștar

Se fierb ouăle și când sunt gata se țin puțin în apă rece pentru a se curăța mai ușor.Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei când se pun la fiert ,altfel există riscul să se crape coaja. Se taie un căpăcel în partea mai lată a oului și se scot cu grijă gălbenușurile.

Se fărămițează gălbenușurile cu o furculiță și se adaugă pateul, maioneza și muștarul. Pateul trebuie să fie la temperatura camerei ca să se încorporeze bine în compoziție. Se freacă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția și se adaugă sare și piper după gust. Se umplu ouăle cu compoziția obținută și se dau puțin la rece.

2. Ouă umplute cu pastă de avocado

O rețetă deosebită este cea de ouă umplute cu pastă de avocado. Mult mai sănătoase și chiar mai nutritivă, această rețetă de ouă umplute e minunată și pentru copii.

Ingrediente ouă umplute cu pastă de avocado:

– 3 avocado 

– sucul de la jumătate de lămâie

– 6 ouă

– 200 de g iaurt

– sare

Mod de preparare ouă umplute cu avocado:

Se fierb ouăle tare, apoi se mixează gălbenușurile cu avocado stropit cu câteva picături de lămâie și iaurtul. Sare după gust.

3. Ouă umplute cu ardeiIngrediente ouă umplute cu ardei:5 ouă5 linguri pastă de ardei2 linguri de smântână1/2 linguriţă de muştar1/3 legătura pătrunjel sare piperbucățele de ardei roşu pentru garniturăMod de preparare ouă umplute cu ardei:

Se fierb ouăle timp de 9 minute în apă fierbinte pentru a se întări. Se curăţa de coajă reci, se curăţa de pielita şi se taie în două pe lungime. Se scot gălbenuşurile şi se zdrobesc cu furculiţa, Se amestecă omogen cu pastă de ardei, smântâna şi muştarul. Se spala pătrunjelul, se zvânta şi se toacă frunzele mărunt. Amestecul de gălbenuş se condimentează cu sare şi piper şi se încorporează cam o lingură de pătrunjel. Se pune amestecul într-o pungă de şpriţuit cu vârful în formă de stea şi se umplu ouăle în mod egal. Se aşează ouăle pe un platou şi se presara cu restul de pătrunjel şi cu bucăţele de ardei roşu, după gust.

Sursă text: Click.ro 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *