June 15, 2024

Începutul anului 2024 va aduce cu sine transformări semnificative în domeniul călătoriilor aeriene, cu peste 16.000 de zboruri programate să fie anulate în ianuarie și februarie.

Decizia a fost luată de autoritățile franceze în cadrul unui efort amplu de modernizare a sistemului de control al traficului aerian, care datează încă din anii ’70 și care urmează să fie supus unor revizuiri majore.

În timp ce acest sistem a fost supus unor modernizări de-a lungul anilor, creșterea constantă a traficului aerian a determinat autoritățile să opteze pentru o revizuire extinsă.

Prin această măsură radicală, se vizează îmbunătățirea eficienței și securității, dar și adaptarea la standardele actuale ale aviației.

Conform informațiilor disponibile, aproape 16.500 de zboruri vor fi afectate de această decizie în primele două luni ale anului viitor.

Care sunt aeroporturile afectate?

Principalele aeroporturi din Franța, inclusiv cele de la Paris – Charles de Gaulle, Orly, Le Bourget și Beauvais, vor resimți impactul acestei schimbări majore.

Pe lângă anularea acestor zboruri, autoritățile franceze au emis o recomandare către companiile aeriene să reducă cu 20% numărul total de zboruri (decolări și aterizări) ale acestor aeroporturi în lunile ianuarie și februarie 2024.

Această mișcare este menită să ofere o tranzitare mai lină a traficului, minimizând perturbările pentru călători.

Testarea noului sistem de control al traficului aerian va fi realizată la Athis-Mons, centrul principal de control al traficului aerian care administrează aeroporturile din Beauvais și Paris.

Companiile aeriene vor avea posibilitatea să aleagă ce zboruri să fie anulate, adaptându-se astfel la această perioadă de tranziție.

Reacțiile din partea industriei sunt variate, cu unele companii aeriene, precum Air France, fiind nevoite să anuleze peste 4.200 de zboruri pe distanțe scurte și medii.

Cu toate acestea, pasagerii au fost informați în prealabil despre anularea zborurilor și li s-au oferit opțiuni de transfer pentru zilele afectate.

Costurile pentru această modernizare substanțială a sistemului de control al traficului aerian se ridică la aproape un miliard de euro. Această investiție semnificativă indică importanța acordată securității și eficienței în domeniul călătoriilor aeriene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *