June 15, 2024

 

Răsfăţul perfect este pentru mulți este o plăcintă în stil grecesc, aşa-numita kolokithopita, făcută cu dovleac ras și condimente învelite într-un aluat crocant și ușor.

Această rețetă grecească este un desert tradiţional în regiunea de sud a Peloponezului. Spre deosebire de tarta americană cu dovleac, această rețetă tradițională grecească folosește dovleac ras, scorțișoară măcinată și puțin zahăr. În reţeta tipică, în kolokitopita se adaugă și orez negătit pentru a absorbi excesul de umiditate din dovleac. Umplutura se pune între foi de aluat unse cu unt. Foile se pot rula sau întinde în tavă, după preferinţă.

Este un preparat dulce cu arome echilibrate. Dulceața naturală a dovleacului, împreună cu aroma amețitoare de scorțișoară formează combinaţia perfectă de arome.

 

Plăcintă cu dovleac în stil grecesc – kolokitopita – Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă

1,5 kg dovleac

150 g unt

100 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

seminţe de dovleac

 

Plăcintă cu dovleac în stil grecesc – kolokitopita – Mod de preparare

 

Tai dovleacul în bucăţi şi-l dai pe răzătoarea mare. Îl căleşti, apoi îl amesteci cu zahărul şi scorţişoara.

Topeşti untul, întinzi foile, apoi ungi fiecare foaie cu unt. Suprapui cinci foi peste care întinzi compoziţia cu dovleac.

Rulezi cât mai strâns şi aşezi ruloul într-o tavă tapetată. Procedezi la fel până la terminarea ingredientelor.

Mai pui puţin unt sau ulei din loc în loc şi tai tava la cuptor, circa o jumătate de oră sau până se rumeneşte. Spre final, presari seminţe de dovleac.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *