December 8, 2023

Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Ingrediente foi: 

500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10 linguri de uleio linguriță de amoniac2 linguri de suc de lămâieun praf de sare

Ingrediente cremă: 

1 litru de lapte8 linguri de făină10 linguri de zahăr200 g de untun praf de sarecoaja rasă de la o lămâiesucul de la o lămâiezahăr pudră și fulgi de cocos pentru decor

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru foi pe dosul tăvii. Într-un bol se bat spumă două ouă cu un praf de sare apoi se adaugă și zahărul. După aceea se toarnă laptele și uleiul, iar la final se stinge amoniacul cu sucul de lămâie și se încorporează făina. Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat nelipicios.

Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se lasă la odihnit timp de 30 de minute. 

După acest timp, se împarte aluatul în trei și se întinde foarte bine fiecare bucată pentru a obține câte o  foaie subțire de aluat. Se unge dosul unei tăvi cu ulei apoi se pune un pic de făină și se așază foaia de aluat. Se coace foaia pe dosul tăvii timp de 5 minute, pe ambele părți. Se procedează la fel și cu celelalte foi de aluat.

După ce foile de aluat sunt gata, se lasă la răcit și se pregătește crema. Într-un vas se amestecă făina împreună cu zahărul, sarea și coaja rasă de lămâie. Treptat se toarnă laptele apoi se pune crema la fiert până capătă o textură ca de budincă.

Se lasă crema la răcit apoi se adaugă untul și sucul de lămâie și se mixează crema pentru a se omogeniza. Se așază în tava de copt prima foaie de aluat apoi se toarnă jumătate din compoziția de cremă și se uniformizează, scrie bzi.ro. Peste stratul de cremă se pune a doua foaie de aluat și restul de cremă. Peste al doilea strat de cremă se pune ultima foaie de aluat.

Pe pune prăjitura delicioasă la frigider timp de câteva ore apoi se scoate și se ornează cu fulgi de cocos și zahăr vanilat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *