March 5, 2024

În contextul unei critici constante din partea administrațiilor americane anterioare și actuale, aplicația de partajare a videoclipurilor TikTok, deținută de grupul chinez ByteDance, a fost acuzată de politicienii americani că ar servi drept instrument de propagandă pentru guvernul chinez.

Aceste acuzații sunt vehement negate de către ByteDance.

Într-un videoclip postat pe contul de campanie @bidenhq duminică, președintele democrat Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, abordează diverse subiecte cu lejeritate, de la politică la campionatul de fotbal american NFL.

Întrebat dacă preferă Super Bowl sau spectacolul său dintre reprize, în care cap de afiș a fost anul acesta cântărețul Usher, Biden a ales meciul.

Cu un umor caracteristic, Biden a fost întrebat despre existența unui presupus complot secret menit să influențeze rezultatul meciului pentru a-l susține pe Joe Biden, datorită relației dintre vedeta muzicii pop Taylor Swift și jucătorul de fotbal Travis Kelce.

Președintele a răspuns cu un zâmbet: „Mi-aș atrage probleme dacă v-aș spune.”

Mai multe state americane și guvernul federal au interzis utilizarea aplicației pe dispozitive oficiale ale guvernului, invocând riscuri pentru securitatea națională.

În statul Montana, un judecător a blocat recent o inițiativă a administrației acestui stat menită să interzică complet aplicația.

Deși TikTok continuă să fie supus unei examinări din partea Washingtonului, nu pare să fie în vedere nicio măsură federală menită să interzică sau să restricționeze utilizarea acestei rețele sociale.

David Greene, avocat specializat în libertățile civile, a declarat recent pentru publicația britanică The Guardian că „pare acum că ideea unei intervenții a fost avansată mai mult pentru a marca puncte politice decât într-un efort serios de legiferare”.

Cu alegerile tot mai aproape, platforma TikTok oferă o modalitate de a ajunge la tinerii alegători, care reprezintă principalii săi utilizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *