November 5, 2025

Într-o perioadă în care rețetele rapide și savuroase sunt mai căutate ca niciodată, pastele cremoase cu usturoi și parmezan au făcut ravagii în rândul gurmanzilor.

Cu doar câteva ingrediente la îndemână și un timp de gătire de sub 20 de minute, acest preparat a devenit rapid preferatul celor care vor ceva delicios fără prea mult efort.

Secretul stă în sos

Totul începe cu o tigaie încălzită ușor, în care untul se topește și este invadat de aroma inconfundabilă a usturoiului tocat fin. După câteva secunde magice, se adaugă smântâna lichidă pentru gătit și puțin lapte, care formează o bază catifelată. În scenă intră și parmezanul ras, care se topește lent, transformând totul într-un sos decadent.

Pastele, cheia texturii perfecte

În paralel, pastele preferate (de regulă fettuccine sau tagliatelle) se fierb al dente, apoi sunt transferate direct în sosul cremos, cu puțină apă de la fiert pentru a ajuta la legarea compoziției. Se amestecă energic, iar rezultatul e un preparat cu textură mătăsoasă, care se lipește de fiecare fir de pastă.

Touch final: piper proaspăt măcinat și pătrunjel verde

Pentru un plus de savoare și aspect vizual, preparatul se finalizează cu piper proaspăt, pătrunjel tocat și, opțional, fulgi de chili pentru un mic șoc picant. În farfurie, pastele arată ca în revistele de food, iar gustul confirmă: avem un câștigător!

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 200 g paste (fettuccine sau tagliatelle)

  • 2-3 căței de usturoi

  • 200 ml smântână pentru gătit

  • 100 ml lapte

  • 50 g unt

  • 70 g parmezan ras

  • Sare, piper

  • Pătrunjel proaspăt

 „Un preparat demn de restaurant, făcut în propria bucătărie!”

Dacă nu ai încercat încă această rețetă virală, e momentul să o pui pe lista „must cook”! În mai puțin de 30 de minute, obții un preparat care combină rafinamentul italian cu simplitatea unei cine de duminică în familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *