April 25, 2024

Cu o prezență strălucitoare și o siluetă de invidiat la vârsta de 60 de ani, Romanița Iovan continuă să inspire prin stilul său de viață sănătos și echilibrat.

Recent, ea a dezvăluit secretele care o ajută să se mențină în formă, inclusiv dieta pe care o urmează în timpul postului.

Salatele și brânza de vaci: Alegerea esențială a dietei sale

Într-un interviu pentru podcastul lui Cătălin Măruță, Romanița Iovan a dezvăluit că dieta sa se bazează în principal pe consumul de salate și brânză de vaci în timpul postului.

“Eu fac acasă doar salată. Mănânc salată și brânză de vaci. Dacă mănânci multă brânză de vaci te saturi și nu îți mai este foame. Nu pui pe tine nimic. Mănânc bulgărași din aceea de brânză. Mănânc o groază de bulgărași de brânză. Acum țin Postul de Paște și Postul de Crăciun”, a explicat ea.

Beneficiile consumului de salate

Salatele reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea generală. Conținutul lor scăzut de calorii și cantitatea mare de fibre le face ideale pentru gestionarea greutății și menținerea unei diete echilibrate.

Fibrele din frunzele de salată contribuie la menținerea sănătății tractului digestiv, prevenind constipația și promovând o digestie sănătoasă.
Cum arată dieta cu care Romanița Iovan se menține în formă la 60 de ani:  „Așa te saturi, nu îți mai este foame. Nu pui pe tine nimic”

Hidratare și nutrienți esențiali

Multe salate conțin ingrediente bogate în apă, precum castraveți și roșii, contribuind la hidratarea organismului.

În plus, legumele precum spanacul și morcovii aduc beneficii pentru sănătatea ochilor, datorită conținutului lor de luteină și zeaxantină.

Controlul nivelului de zahăr din sânge

Consumul de salate bogate în fibre și cu un indice glicemic scăzut poate contribui la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control, fiind benefic în prevenirea și gestionarea diabetului zaharat de tip 2.

Prin alegerile sale alimentare inteligente și respectarea unui regim alimentar echilibrat, Romanița Iovan ne arată că vârsta este doar un număr, iar vitalitatea și frumusețea sunt rezultatul unei atitudini pozitive și a unui stil de viață sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *