February 23, 2024

Maria Antoaneta, regina Franței în secolul al XVIII-lea, nu doar că a marcat epoca cu influența sa politică, ci și cu secretele sale de frumusețe îndrăznețe și tratamente inedite.

Dimineața, regina își curăța tenul cu o soluție numită Eau Cosmetique de Pigeon, inventată de daneze.

Rețeta implica utilizarea unui amestec complex de ingrediente, inclusiv suc de nuferi, pepeni, castraveți, lămâi, cicoare, floare de crin, fasole, borago, și compot realizat din porumbei copți, toate supuse procesului de distilare.

Pentru fondul de ten, Maria Antoaneta folosea Eau d’Ange, punând accent pe pielea albă ca semn de noblețe în epocă.

Regina aplica o mască de față din 2 linguri de coniac, 1 albuș de ou, 1 lămâie și lapte praf, argumentând că acidul lactic și cel citric dizolvau pielea moartă, coniacul stimula circulația și strângea porii, iar oul repara mici semne de pe ten.

Pentru buzele și obraji roșii, Maria Antoaneta folosea carminul, un pigment de bază al insectelor, amestecat cu un acid și alaun.

În ritualul ei de îngrijire, regina avea băi înmiresmate, exfoliere cu bureți din muselină umpluți cu tărâțe, și purta mănuși umplute cu ceară, apă de trandafiri și ulei de migdale pentru a-și păstra mâinile fine.

Aceste practici inovatoare reflectă nu doar standardul de frumusețe al epocii, ci și dorința reginei de a-și menține aspectul proaspăt și tineresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *