December 2, 2023

În societatea noastră, suntem martori ocazionali sau chiar participanți la diverse probleme care apar în cadrul familiei. De la neînțelegeri și tensiuni până la certuri sau chiar violențe verbale sau fizice, aceste situații pot avea un impact negativ semnificativ asupra relațiilor și bunăstării familiale. De aceea, este important să identificăm cauzele acestor probleme și să găsim soluții adecvate pentru a le preveni sau corecta. 

Pentru a pătrunde în profunzimea tainelor sufletului omenesc și a înțelege cauzele problemelor din familie, putem apela la învățăturile Părintelui Arsenie Boca. El ne arată că vrăjba în casă, această stare de tensiune și ostilitate, are rădăcini în păcate. Acestea pot fi păcate individuale sau colective, care afectează relațiile și echilibrul familial. Prin înțelegerea acestui concept fundamental, putem începe să identificăm și să aducem soluții în vederea prevenirii și corectării problemelor familiale.

„Ascultaţi pricinile pentru care au vrajbă şi ce să facă ca să nu le mai aibă. Vrajba în casă vine din păcate. Toate îşi au izvorul în păcate. Neapărat, vine vrajba în casă dacă:

Căsătoria s-a început cu stângul, adică cu desfrânarea.

Soţii trăiesc în căsătorie nelegitimă sau fără cununie religioasă.

Din curvii nemărturisite, făcute înainte sau după căsătorie. Astfel, au intrat într-o casă nouă cu o pecete drăcească pe trupul şi pe sufletul lor şi pentru că nu s-au mărturisit, acel păcat are să le spargă casa, tocmai pentru că n-au omorât pe diavolul, care este cel care face acest lucru.

Smoothie cu ananas pentru slăbit – E bine să folosești încă 3 fructe pentru o băutură perfectă

Lăcomia de avere a unui părinte când şi-a măritat fata sau şi-a căsătorit feciorul.

Nepotrivirea de vârstă. Sunt părinţi care-şi mărită fetele la 14-16 ani, iar la 18, 19 ani fata lor este văduvă şi încă cu copil. Aceasta din cauza nepotrivirii de vârstă, căci ce poate face o fată aşa tânără în faţa unui vlăjgan, om în toată firea. Această diferenţă mare de vârstă este un păcat înaintea lui Dumnezeu Şi din cauza aceasta, casa aceea nu ţine ci se sparge şi în aceste cazuri părinţii trebuie să recunoască că au dat un sfat prost.

Din negrija de suflet a celor din casă, din negrija de spovedanie, de Sfânta împărtăşanie şi de rânduielile Bisericii, care sunt poruncile lui Dumnezeu, care dacă nu se păzesc, păzesc pe ale diavolului şi nu pot să aibă linişte.

Din petrecerea fără post. Cei ce se umplu de mânie sunt cei plini de fiere, care se înmulţeşte în corpul omului, atunci când mănâncă carne multă şi nu posteşte. Plin de fiere fiind, se umplu de mânie şi astfel îşi sar în cap unii la alţii. Aşa, pentru o vorbă cât de neînsemnată, pentru o bucată de lemn ce nu e la locul ei, îi sare în cap celuilalt.

Şi o ultimă pricină este desfrânarea soţilor. Dar soţii cum desfrânează când sunt legiuiţi? Aşa bine, căci nu mai ţin seamă de miercuri, de vineri, de zilele postului şi de sărbători. Nu mai ţin nicio rânduială. Și bate Dumnezeu nerânduiala ca să se facă rânduială”, ne sfătuiește Părintele Arsenie Boca.

Meniuri de post care nu îngrașă. Recomandările nutriționistului – Ce este bine să evităm

Cea mai puternică rugăciune pentru pace şi linişte în casă şi fericire în familie 

„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăşi a Ta răbdare neclintită şi smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce şi moarte, fără împotrivire.

Vino între noi şi-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate. Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre.

Liniştitorul cel sfânt şi minunat al valurilor înspumate şi salvatorul Sfântului Apostol Petru din vâltoarea mării, linişteşte-ne şi pe noi sufleteşte şi trupeşte, căci mult suntem afundaţi în cumplita mare a păcatelor şi a deznădejdii.

Iisuse, Tu eşti lumina ce-a dumnezeiască, mai presus de cuget şi de simţire, Tu eşti pacea celor tulburaţi, împovăraţi şi împresuraţi de necaz. Păzeşte-ne pe toţi de toată vătămarea şi ispita, pentru ca îndulcindu-ne din ajutorul Tău, şi cu îngerii Tăi cei sfinţi fiind păziţi, toţi cu credinţă să cântăm: Domnul este ajutorul nostru, nu ne vom teme, căci Tu eşti, Dumnezeule, întărirea noastră, Stăpânitor puternic şi Domn al păcii, şi împărăţia Ta este împărăţie veşnică.”

Profit divin: Pelerinajul de Sfânta Parascheva a adus Municipalității mai mulți bani în 2023 decât în 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *