December 2, 2023

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt au anunţat că poliţiştii Serviciului Rutier Olt, care desfăşurau activităţi pe Drumul Expres 12, în apropierea localităţii Bîrza, au depistat vineri, la ora 01.30, autoturism ce circula cu viteza de 227 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.

“Deşi poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. În cadrul activităţilor de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii au executat trei focuri de avertisment, cu armamentul din dotare. La scurt timp, autoturismul a fost depistat pe un câmp din afara localităţii Bîrza, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Mărunţei, judeţul Olt, care a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât şi cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative”, au precizat poliţiştii.

Pe parcursul urmăririi, tânărul de 20 de ani a acroşat mai multe balize direcţionale amplasate pe Drumul Expres 12, dar nu au fost persoane rănite, ci doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost amendat cu 5.220 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 270 de zile. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *