May 20, 2024

Florin Piersic, legenda vie a scenei românești, se confruntă cu probleme de sănătate care au generat îngrijorare în rândul fanilor și al comunității artistice.

Actorul a fost internat la Spitalul Foișor din Capitală și este supus unei atente supravegheri medicale. Starea sa este considerată stabilă, însă medicii sunt precauți în evaluarea evoluției sale.

Incidentul care a generat internarea lui Florin Piersic a avut loc în timpul unui spectacol, pe 29 aprilie, când actorul s-a simțit rău și a fost transportat de urgență la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Aici, medicii au constatat că suferă de o infecție la genunchi, care a necesitat intervenție chirurgicală urgentă. Din păcate, infecția s-a extins la nivelul inimii, deteriorându-i starea generală de sănătate.

Astfel, Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii, unde a rămas sub supraveghere medicală. În prezent, marele actor este internat la Spitalul Foișor din Capitală.

Ce spun medicii de starea lui de sănătate

Duminică seara, 12 mai, medicul Adrian Marinescu, directorul Institutului „Matei Balș” din București, a oferit câteva informații despre starea lui Florin Piersic.

Acesta a menționat că actorul este stabil, însă fragilitatea sa din punct de vedere medical constituie un motiv de îngrijorare.

Mai mult, medicul intenționează să-l viziteze pe Florin Piersic în data de 13 mai pentru o evaluare suplimentară.

Cu toate că evoluția actorului este considerată pozitivă, medicii au subliniat că este necesară prudență, având în vedere vârsta înaintată și afecțiunile cronice cu care se confruntă Florin Piersic.

Cu toate acestea, se pare că perioada critică asociată cu intervenția chirurgicală a fost depășită, iar actorul se află pe drumul spre recuperare.

În acest moment, toți cei care îl admiră pe Florin Piersic își doresc o recuperare rapidă și fără complicații pentru legendara figură a teatrului și filmului românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *