December 8, 2023

Iarna și-a făcut prezența în mai multe regiuni din Austria. În ultimele 24 de ore, prima ninsoare s-a așternut într-un strat generos. Pasionații sporturilor de iarnă vor avea un sezon de nota 10. Cum va fi, de fapt, vremea până la finalul săptămânii.

Iarna își face simțită prezența în mai multe zone din Austria. Regiunea Alberg,  în special, a fost acoperită de un strat consistent de zăpadă. Primii fulgi de nea au apărut anul acesta încă de la finalul lunii octombrie. Conform măsurătorilor din ultimele 24 de ore, în St. Christof, stradul de zăpadă a ajuns să măsoare peste 30 de centimetri, iar pe crestele munților zăpada a ajuns chiar și 70 de centimetri.

Citește și: VREMEA CUNOAȘTE SCHIMBĂRI SEMNIFICATIVE ÎN ROMÂNIA. CE URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN URMĂTORII 10 ANI PE TERITORIUL ȚĂRII NOASTRE

Austria a fost acoperită de un strat gros de zăpadă

Începutul săptămânii a adus perioade cu ploi abundente în partea de nord a Alpilor. Ploi puternice s-au înregistrat și în zona de vest, în lacurile de acumulare din Bregenzerwald, în Ausserfem și în Salzkammergut. Locuitorii din zonele din estul îndepărtat și în sud vor fi ocoliți de acest început timpuriu de iarnă.

Vremea va continua să fie la fel de rece în următoarele zile. Meteorologii au anunțat prezența unei mase de aer blânde și umede dinspre Atlantic spre Alpi. Localnicii din zonă se confruntă cu drumuri alunecoase, iar autoritățile au impus deja măsura obligatorie a purtării echipamentului de iarnă, potrivit Heute.

Joi și vineri, meteorologii anunță ploi în sud și ninsori la peste 1.200 de metri altitudine. Nu este exclusă apariția soarelui pe cer. În zona de vest, precipitațiile vor scădea în indensitate, iar în partea de nor a Alpilor vor exista perioade cu rafale de vânt puternice. Totodată, pe marginea de est a Alpilor vântul va sufla cu putere.

Citește și: AMENDĂ URIAȘĂ DE 3.630 DE LEI PENTRU ȘOFERII CARE COMIT ACEASTĂ GREȘEALĂ PE AUTOSTRĂZILE DIN AUSTRIA. MULȚI CONDUCĂTORI AUTO NU ȘTIU CE RISCĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *