July 22, 2024

După cum putem observa, deja am ajuns și la mijlocul lunii noiembrie, iar pentru gospodinele din țara noastră, această perioadă din an este perfectă pentru pregătirea murăturilor pentru iarnă, scrie Click.ro

Cu toate acestea, în comerț există tot timpul nenumărate opțiuni de varză murată, iar dacă ne este poftă de sarmale, putem pregăti o oală oricând! Dar, după ce am pregătit toate ingredientele și începem să gătim, putem avea surpriza neplăcută de a vedea că aeasta este mult prea sărată!

O rețetă mai puțin obișnuită. E bine să pui aspirină în butoiul cu varză murată?

Ei bine, acest lucru nu trebuie să ne descurajeze! Există un truc ingenios pe care îl putem folosi la varza murată, care ne va scăpa de gustul prea sărat! Mai exact, trebuie să adăugăm un cartof! Lăsat în apa în care vom pune varza murată, acesta poate extrage eficient excesul de sare, iar mâncarea noastră va fi mai delicioasă ca oricând!

Varza murată prea sărată poate fi salvată cu ajutorul unui cartof

Așa că, indiferent dacă folosim acest truc pentru a scăpa de sarea în exces din varza murată din comerț, sau poate chiar și noi am scăpat prea multă sare atunci când am pus murăturile acasă, cartoful este o opțiune ingenioasă pentru a repara problema.

Ingredientul pe care trebuie să îl pui pentru ca varza murată să reziste toată iarna – NU va face nici floare!

Desigur, pe lângă cartof, mai avem la îndemână și alte opțiuni, pentru a grăbi procesul. Unul dintre ele este, poate, cel mai comun. Cu cel puțin o oră înainte de a începe să gătim, punem varza la desărat, în apă! Desigur, dacă gustul este exagerat de sărat, poate fi nevoie ca aceasta să fie lăsată chiar și peste noapte!

În cele din urmă, indiferent cât de sărată poate să fie varza, există modalități de a ne salva mâncarea, dacă știm ce trucuri să folosim!

Citește și Consumul de varză murată te poate proteja în fața unei boli grave – Efectul mai puțin cunoscut al alimentului îndrăgit de români

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *