June 16, 2024

Un fenomen astronomic spectaculos a captivat mii de oameni, determinându-i să se oprească din activitățile lor zilnice pentru a admira acest moment deosebit.

O mulțime de oameni din New York și-au pus activitățile pe pauză pentru a se lăsa captivați de un spectacol solar uimitor cunoscut sub numele de „Manhattanhenge”.

În mijlocul aglomerației de pe trotuare și pe poduri, oamenii au ridicat telefoanele și camerele pentru a imortaliza momentul când soarele coboară între clădirile înalte ale Manhattanului.

O priveliște de film în inima orașului

Când razele solare se aliniază perfect cu grila geometrică a străzilor din cartierul Manhattan, lumina caldă a soarelui îmbrățișează întreaga zonă, transformând orașul într-un tablou remarcabil.

Această scenă desprinsă parcă dintr-un film are loc doar pentru câteva minute în fiecare an, oferind o oportunitate efemeră de a experimenta magia sa.
Fenomen rar şi spectaculos din New York. Mii de oameni s-au adunat pe străzi să admire Manhattanhenge | Digi24

A doua șansă în iulie

Pentru cei care au pierdut momentul, există încă speranță. În luna iulie, pe 12 și 13, se va repeta acest spectacol cosmic, oferind o nouă oportunitate de a te bucura de această minunăție naturală.

Cu toate acestea, condiția este ca cerul să fie senin, fără nori.

Manhattanhenge și alte fenomene uimitoare

Asemenea spectacole solare pot fi observate și în alte orașe mari din lume, unde zgârie-norii creează alinieri perfecte cu soarele. Chicago, Montreal și Toronto sunt doar câteva exemple.

Legenda Manhattanhenge

În 1997, astrofizicianul Neil deGrasse Tyson a inventat termenul „Manhattanhenge”, inspirat de asemănarea sa cu celebrul Stonehenge, unde soarele se aliniază cu cercurile de monoliți de piatră în timpul solstițiilor.

Acest fenomen urban aduce o notă de mister și conexiune între civilizație și cosmos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *