May 24, 2024

Regina Maria a fost una dintre personalitățile marcare ale României. Cu un spirit liber, un curaj ieșit din comun și o frumusețe răpitoare, aceasta a fost un personaj ieșit din comun, în urma căruia au rămas numeroase povești. Dacă despre viața Reginei se știu multe, relațiile sale amoroase au fost ținute departe de ochii curioșilor, însă câteva dintre ele au ieșit la lumină. Deși a fost căsătorită cu Ferdinand, inima acestei a fost furată de alții. Cu cine s-a iubit Missy? 

Primul bărbat din viața Reginei Marina a fost Ferdinad, prințul moștenitor al României. Cei doi s-au logodit pe vremea când Maria avea numai 16 ani, iar în anul 1892 a avut loc nunta. Primul lor fiu, Carol Caraiman, viitorul rege al României, s-a născut pe 15 octombrie 1893, iar apoi au urmat Elisabeta, Maria, Nicolae, Ileana și Mircea. Însă, inima Reginei nu se afla în relația oficială, ci a fost furată de alți bărbați.

(CITEȘTE ȘI: BUCURIE MARE ÎN FAMILIA REGALĂ! A DEVENIT MĂMICĂ ÎN URMĂ CU PUȚIN TIMP)

Cu cine s-a iubit Regina Maria

Bibliografiile Reginei Maria spun că aceasta a fost o femeie de o frumusețe rară, o brunetă „cu ochi albaștri, strălucitori și sclipitori, cu o lucire de oțel”. Mulți au fost cei care și-o doreau, însă destul de puțini cei care au avut-o. Regina era alintată cu diminutivul „Missy” și a fost o femeie energică, mereu prezentă pe front, printre răniți, distribuind mâncare, paturi și medicamente.

Despre activitatea Reginei Marian se știu multe, însă nu același lucru se poate spune și despre viața amoroasă. Totuși, unele povești de iubire trăite de Missy au fost scoase la suprafață. De exemplu, a fost bănuită că fiica sa Maria-Mignon a apărut în urma unei relații cu locotenentul Zizi Cantacuzino, aghiotantul său, care o însoțea peste tot. Mai apoi s-a speculat că s-a îndrăgostit de Waldorf Astor, un aristocrat american.

Însă, adevărata dragoste a lui Missy a fost Prințul Barbu Știrbei. Acesta era un bărbat chipeș, impunător, brunet, cu ochi căprui. Cei doi s-au iubit cu patos multă vreme, iar relația lor nu îi era străină nici lui Ferdinad, care se spune că știa și accepta aventura celor doi.

Barbu Știrbei a fost pentru Ferdinad sfătuitorul principal, iar pentru Regina Maria un adevărat partener de viață și confident. De asemenea, s-a speculat că Prințul a fost tatăl ultimilor doi copii ai lui Missy, Ileana și Mircea, care semănau foarte mult cu Barbu Știrbei.

„Relaţiile intime dintre soţi erau inexistente. Ferdinand ştia exact care erau relaţiile soţiei sale cu Barbu Ştirbey, dar le accepta, se obişnuise cu infidelitatea ei, iar pe prinţ îl preţuia pentru inteligenţa şi tactul său. Îi cerea întotdeauna sfatul, mai ales că Ştirbey, cumnatul lui Ion I.C.Brătianu, era întotdeauna bine informat.

Ferdinand ajunsese până într-acolo încât nu mai lua nicio hotărâre importantă fără a-l consulta pe Ştirbey. Acesta nu se manifesta niciodată în public, îi plăcea să stea în umbră, să savureze rezultatul manevrelor sale materializate în deciziile regale”, scrie istoricul Ioan Scurtu, autorul seriei „Istoria românilor în timpul celor patru regi“ (Editura Enciclopedică, 2011), în volumul al doilea, dedicat Regelui Ferdinand.

De asemenea, un altă bărbat din viața Reginei Maria a fost și colonelul canadian Joe Boyle. Acesta a apărut în viața lui Missy în timpul Primului Război Modial, însă despre legătura lor nu se știe prea multe.

(VEZI ȘI: EFECTE SECUNDARE DEVASTATOARE PENTRU REGELE CHARLES PRODUSE DE CHIMIOTERAPIE. INFORMAȚII DE IMPACT PROVENITE DIN CULISELE CASEI REGALE A MARII BRITANII. VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *