May 20, 2024

Suntem la mijlocul săptămânii și este timpul pentru un scurt exercițiu pentru minte. Ne testăm abilitățile, iar astăzi o să o facem prin deslușirea unei iluzii optice. Tot ce trebuie să faci este să privești atent și să găsești leopardul ascuns în această imagine. Testul propus nu este neapărat unul simplu, iar puțin sunt cei care reușesc să sesizeze  animalul într-un timp relativ scurt. Doar geniile pot oferi răspunsul în doar trei secunde.

Iluziile optice îți pun la încercare abilitățile de observare și claritatea vizuală. Asemenea testelor de inteligență, acestea sunt un joc al creierului care necesită creativitate și abilități mari de observare. Mintea este exersată prin deslușirea iluziilor optice, astfel consolidându-se conexiunile dintre celulele creierului și crescând agilitatea mentală.

(CITEȘTE ȘI: TEST DE INTELIGENȚĂ | EȘTI UN GENIU DACĂ GĂSEȘTI CIFRA 0 ÎN MAXIMUM 11 SECUNDE)

Găsiți leopardul ascuns

Așadar, iluzia optică propusă astăzi este una destul de greu de deslușit. Iar pentru a o face trebuie să te concentrezi bine și să ai claritate vizuală. În linii mari lucrurile sunt simple: în imaginea prezentată stă ascuns destul de bine un leopard. Tot ce trebuie să faci este să îți dai seama unde este poziționat aceasta. Și timpul în care ai găsit animalul este relevant. Se pare că doar geniile reușesc să ofere răspunsul corect în doar trei secunde.

Cei care au reușit deja să identifice răspunsul corect sunt felicitați și aplaudați. Pentru cei care încă nu au reușit să deslușească iluzia optică o să simplificăm puțin lucrurile. Oferim un indiciu și spunem că leopardul stă ascunsă în partea dreaptă a imaginii.

Dacă nici până acum nu ați găsit leopardul ascuns din imagine, o să deslușim misterul și o să indicăm exact locul în care aceasta se află. Mai exact, animalul este camuflat la baza copacilor, în partea dreaptă a imaginii.

Ce înseamnă, de fapt, iluziile optice

De-a lungul timpului, specialiștii au făcut diverse teorii prin care au descoperit ce înseamnă o iluzie, de fapt, și cum o percepe creierul uman.

  • Iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale, discrepanțe între stimulii vizuali din realitate și ceea ce vedem noi;
  • Creierul nostru încearcă să prevadă viitorul;
  • Iluziile optice spațiale țin de constanța trăsăturilor stimulilor vizuali;
  • Iluziile vizuale pot apărea din cauza unei erori de estimare, mai ales când e vorba de forme și mărimi.

(VEZI ȘI: TEST DE INTELIGENȚĂ | MUTAȚI UN CHIBRIT, PENTRU A TRANSFORMA 9+1=2 ÎNTR-O EGALITATE CORECTĂ!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *