February 23, 2024

Palatul Buckingham a emis un comunicat șocant, dezvăluind că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer.

Suveranul britanic în vârstă de 75 de ani a început deja tratamentul pentru această afecțiune, iar detaliile precise despre tipul de cancer nu au fost încă dezvăluite.

Anunțul a venit după ce regele a suferit o operație de prostată mărită, iar medicii au descoperit o problemă separată care a ridicat îngrijorări suplimentare.

Cu toate acestea, Palatul a subliniat că boala nu este cancer de prostată, ci o afecțiune distinctă, descoperită în timpul intervenției pentru adenom de prostată.

În ciuda diagnosticului său îngrijorător, regele Charles pare să se afle într-o stare relativ bună. Fotografiat la Sandringham după slujba de duminică, el a salutat mulțimea cu un zâmbet și un gest al mâinii, dând semne că se simte bine.

Regele a început tratamentul și va continua să locuiască acasă la Londra pe durata acestuia, fiind tratat ca un pacient ambulatoriu. Cu toate acestea, perioada exactă a tratamentului nu a fost specificată.

Familia regală și-a exprimat susținerea față de suveranul lor în aceste momente dificile. Printre cei care au transmis urări de însănătoșire se numără și premierul Marii Britanii și al Scoției, precum și președintele american Joe Biden.

În timp ce regele Charles se concentrează pe tratament, este de așteptat ca angajamentele sale publice să fie reorganizate sau amânate temporar.

Cu toate acestea, Palatul Buckingham a asigurat că suveranul va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale, păstrându-și rolul constituțional de șef al statului.

Această deschidere a palatului față de starea de sănătate a regelui Charles reprezintă o schimbare semnificativă în abordarea comunicării regale, marcând o ruptură față de politica tradițională a misterului în privința sănătății familiei regale, adoptată de Regina Elisabeta a II-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *