December 8, 2023
Duminică seara, cerul României a fost transformat într-un adevărat spectacol de lumină, deoarece Aurora Boreală, fenomenul cunoscut și sub numele de Aurora Polară, a fost vizibilă în diverse zone ale țării.Un eveniment rar și emoționant care a captivat privitorii și a generat o efervescență pe rețelele sociale.

Fenomenul remarcabil a fost posibil datorită unei puternice explozii solare care a avut loc vineri.

Explozia a proiectat o masă de particule încărcate spre Pământ, generând un spectacol de lumină deosebit de vizibil în regiuni îndepărtate de Polul Nord.

România a fost una dintre țările norocoase să se bucure de această aură strălucitoare pe cer.

Aurora Boreală apare atunci când particulele încărcate electric din vântul solar interacționează cu atmosfera Pământului.

În acest caz, o explozie solară a intensificat fenomenul, făcându-l vizibil chiar și în regiuni mai temperate.

Cetățenii din diverse orașe și regiuni ale României, printre care Timiș, Bihor, Cluj, Caraș Severin, București, Giurgiu, Ialomița, Tulcea, au fost martorii privilegiați ai acestui eveniment rar.

Imaginile spectaculoase au inundat rețelele sociale, unde oamenii și-au împărtășit uimirea și frumusețea acestui fenomen natural.

Fenomen global

Aurora Boreală nu s-a limitat doar la România. Franța, Canada și Statele Unite ale Americii au avut parte de același spectacol de lumină.

În Canada, de exemplu, aurora a fost surprinsă și în zonele metropolitane, o raritate pentru acest fenomen obișnuit să fie observat în afara orașelor.

Aurora Boreală, pe cerul României /Foto: Meteoplus

Foto: Facebook Daniel Balaciu, Bihor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *