July 21, 2024

Un nou angajat neobișnuit va începe să lucreze pentru West Japan Railway, contribuind la întreținerea rețelei feroviare cu ajutorul tehnologiei avansate.

Este vorba despre un robot umanoid masiv, înalt de 12 metri, echipat cu brațe puternice care pot fi dotate cu lame sau pensule de vopsea.

Acest robot uriaș, similar cu personajul Wall-E din filmele de animație, va fi utilizat pentru diverse sarcini esențiale.

Rolul principal al robotului

Principalul rol al acestui robot va fi efectuarea lucrărilor de întreținere a infrastructurii feroviare.

Printre sarcinile sale se numără tăierea ramurilor copacilor de-a lungul liniilor de tren și vopsirea cadrelor metalice care susțin cablurile deasupra trenurilor.

Robotul va fi operat de la distanță de către un operator uman, care va controla mișcările sale prin intermediul unor camere și va gestiona brațele sale masive pentru a manipula diverse echipamente și obiecte.

Această inițiativă vine ca răspuns la provocările legate de deficitul de forță de muncă din Japonia și vizează și reducerea riscurilor pentru lucrători, precum accidentele de la înălțime sau electrocutările, notează digi24.ro

Un mecanic de tren din Japonia și-a dat în judecată angajatorul după ce a  fost amendat pentru o întârziere de 1 minut | Digi24

Compania speră ca în viitor să extindă utilizarea roboților pentru toate tipurile de operațiuni de întreținere a infrastructurii, creând astfel un model pentru soluționarea crizei de muncitori.

Introducerea acestui robot umanoid reprezintă o inovație semnificativă în domeniul întreținerii feroviare, combinând tehnologia avansată cu necesitățile practice ale industriei feroviare moderne din Japonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *