July 22, 2024

Colagenul este o proteină care asigură structura diferitelor părți ale corpului, inclusiv pielea, oasele, tendoanele și ligamentele. 

Crearea prafului de colagen în casă vă permite să aveți o sursă naturală și rentabilă a acestei proteine esențiale, scrie Tabu.ro

Iată cum să faci praf de colagen acasă:

Ingrediente:

Sursa de colagen: Oase de pui sau de carne, solzi de pește sau piele (aproximativ 2-3 kilograme). Dacă folosiți oase, puteți folosi resturi de la o friptură sau puteți selecta oase cu țesut conjunctiv.Oțet – 2 linguri de oțet de mere sau orice alt oțetApă – Suficient cât să acopere oasele sau sursa de colagen

Ustensile de gătit

Oală mareStrecurătoare sau pânză de mestecat – Pentru a strecura lichidulRecipient: Recipient etanș pentru păstrarea prafului de colagen

Moduri în care râsul te poate ucide. De la anevrism la asfixiere

Pași

1.  Pregătiți colagenul. Dacă folosiți oase, puneți-le în cuptor timp de aproximativ 30 de minute la 180°C (350°F). Acest lucru ajută la îmbunătățirea aromei colagenului.  

2. Combinați ingredientele. Puneți sursa de colagen într-o oală mare. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi oasele. Turnați 2 linguri de oțet, care ajută la extragerea mineralelor din oase.

3. Fierbeți la foc mic. Aduceți amestecul la punctul de fierbere, apoi reduceți focul la minim. Lăsați să fiarbă la foc mic cel puțin 4-6 ore. Un timp mai lung de fierbere poate extrage mai mult colagen.

4. În timp ce fierbeți la foc mic, îndepărtați periodic spuma sau impuritățile care se ridică la suprafață.

Ce pedepse au primit cei doi polițiști de la Rutieră prinși în flagrant luând mită pe Dorobanți

5. Odată ce oasele au fiert la foc mic și este bogat în colagen, strecurați lichidul pentru a elimina oasele sau sursa de colagen. Folosiți o strecurătoare cu ochiuri fine sau o pânză de pentru a avea un lichid limpede.

6. Lăsați lichidul să se răcească la temperatura camerei. Puneți lichidul la frigider peste noapte. Pe măsură ce se răcește, acesta se va transforma într-o gelatină.

7. A doua zi, îndepărtați grăsimea solidificată care s-a ridicat la suprafață.

8. Turnați lichidul bogat în colagen pe o tavă de deshidratare sau pe o foaie de copt dacă folosiți cuptorul. Deshidratați la o temperatură scăzută (în jur de  60°C) până când se formează o foaie uscată și casantă.

9. Odată deshidratată, rupeți foaia de colagen în bucăți mai mici. Măcinați bucățile într-o pulbere fină folosind un blender sau o râșniță de cafea.

10. Păstrați pulberea de colagen de casă într-un recipient etanș, ferit de umiditate. 

Videoclipul care a uimit internetul: O Toyota se transformă în cărăuș de lux și transportă un Maybach pe acoperiș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *