December 8, 2023

O nouă bucurie în sport! România a devenit campioană mondială la padbol, învingând în finala din Santos, Brazilia, pe data de 12 noiembrie.

Echipa noastră a reușit să învingă Uruguayul cu un scor de 5-7, 6-4, 6-2, obținând astfel un loc fruntaș în acest sport aflat la începutul său.

„România este campioană mondială la padbol! Naționala tricoloră a învins Uruguayul în finala de astăzi, cu scorul 5-7, 6-3, 6-2.

Trofeul mondial vine la capătul unui frumos șir de victorii, împotriva aceluiași Uruguay, în grupe, unde România a trecut și de Austria, Italia, Kuwait și Emiratele Arabe Unite, apoi din nou împotriva Italiei, în sferturi, și a Portugaliei, în semifinale.

Un rezultat incredibil, o performanță istorică! Felicitări sportivilor și staff-ului tehnic! Felicitări pentru reușită, Federația Română de Padbol! Bravo, România!”, a transmis Agenția Națională de Sport pe Facebook.

Ce este padbolul

Padbolul, sportul care se bazează pe reguli simple și variații nelimitate de joc, într-un teren de doar 60 de metri pătrați, a luat naștere în Argentina în 2010.

Se joacă în două echipe de câte 2 jucători și aduce o combinație inedită între fotbal, tenis, padel și squash.

Terenul de joc panoramic din sticlă adaugă o dinamică aparte, iar mingea special creată face din padbol un sport spectaculos și ușor de jucat.

Cu o performanță istorică, România marchează prezența sa în această competiție globală și aduce laude din partea Agenției Naționale de Sport.

România este campionă mondială la padbol / Sursă foto: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *