July 22, 2024

David Brooks, expert în dezvoltare personală, a subliniat într-un interviu cu CNBC Make It că mulți oameni cad în capcana gândirii că fericirea va veni odată ce ating anumite obiective sau își împlinesc anumite dorințe.

Acest fenomen, cunoscut în domeniul său drept „biasul destinației”, sugerează că oamenii cred că viața lor va fi mai bună după ce vor atinge anumite mile stone-uri, cum ar fi terminarea facultății, obținerea unei promovări sau cumpărarea unei case.

Expertul a identificat câteva realizări comune pe care oamenii le asociază cu fericirea, inclusiv obținerea unui loc de muncă bine plătit, căsătoria, cumpărarea unei case sau pierderea în greutate.

Brooks a avertizat împotriva acestei mentalități și a încurajat adoptarea unei abordări mai flexibile, concentrându-se pe evoluție și progres în loc să se fixeze pe o destinație specifică.

El a subliniat că fericirea nu trebuie să fie privită ca o destinație finală, ci mai degrabă ca o direcție continuă de dezvoltare personală și împlinire.

Pentru a maximiza satisfacția în viață, Brooks a sugerat că ar trebui să acordăm atenție mai multor aspecte importante, cum ar fi credința și filosofia de viață, familia, comunitatea și prietenii, precum și munca cu semnificație personală.

El a subliniat că aceste aspecte se completează reciproc și contribuie la un sentiment general de armonie și împlinire în viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *