December 2, 2023

Surpriză neplăcută pentru un bărbat din Cluj-Napoca care și-a lăsat bicicleta în zona considerată „smart” a străzii Molnar Piuariu, prima stradă smart din România finalizată în 2020 cu finanțare europeană.

Deși credea că vehiculul său este în siguranță, a avut parte de un șoc la întoarcerea la locul unde își lăsase bicicleta: aceasta fusese dezmembrată.

Bărbatul a constatat că hoții nu i-au furat doar roțile, ci și pedalele, iar singurul lucru rămas în urma furtului a fost cadrul legat de suport.

Această situație contrastează cu principalul concept al străzii Molnar Piuariu, prezentată ca un „spațiu public modern, verde, adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale”.

Primarul orașului Cluj-Napoca anunțase în 2020 finalizarea acestei străzi smart, finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Ce valoare are proiectul străzii „smart”?

Proiectul, cu o valoare totală de 5.900.627,28 lei, cuprindea tronsonul dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, fiind parte a Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană.

Cu toate acestea, furtul de pe strada smart aduce în discuție eficacitatea măsurilor de securitate și protecție a proprietății în astfel de spații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *