January 20, 2025

Mulți pacienți se confruntă cu o problemă comună: tusea persistentă care persistă chiar și după înfrângerea răcelii.

Dr. Mallika Marshall aduce vești bune, evidențiind că majoritatea acestor cazuri nu sunt motiv de îngrijorare și pot fi gestionate eficient cu antihistaminice sau alte remedii pentru tuse, disponibile pe bază de rețetă.

Care sunt factorii

Medicul explică că, în unele situații, pacienții pot resimți o stare generală de bine, dar să se confrunte cu picurarea post-nazală sau cu mucus care persistă în gât, declanșând astfel o tuse care devine mai intensă atunci când persoana se află în poziție orizontală.

Un alt factor frecvent este sindromul tusiv post-viral, care poate afecta cei care tocmai s-au recuperat de o răceală. Acest sindrom face ca receptorii de tuse din căile respiratorii să devină hipersensibili la elemente precum flegma, praf, fum sau aer rece.

În mod încurajator, ambele probleme post-răceală pot fi tratate eficient cu antihistaminice sau alte remedii pentru tuse eliberate pe bază de prescripție medicală, conform experților.

Cu toate acestea, pacienții trebuie să fie conștienți că pot apărea și alte afecțiuni în urma răcelii, precum bronșita acută, o infecție virală ce poate provoca respirație șuierătoare și dificultăți de respirație.

Dr. Marshall avertizează cu privire la simptomele persistente care necesită asistență medicală imediată, cum ar fi tusea prelungită de peste două luni, febra, durerile în piept, dificultățile de respirație sau tusea cu sânge.

Acestea pot indica și posibile probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul pulmonar, despre care medicii subliniază că rareori prezintă semne evidente în stadiile incipiente.

Este esențial ca persoanele cu simptome persistente să consulte un medic pentru evaluare și tratament adecvat, asigurându-se că nu există probleme de sănătate subiacente care necesită atenție medicală urgentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *