February 23, 2024

Vestea că regele Charles al III-lea suferă de cancer a declanșat o serie de discuții privind ce se va întâmpla în cazul în care Majestatea Sa ar muri.

Pregătirile pentru această eventualitate sunt în plină desfășurare, sub numele de cod „Menai Bridge”, cuprinzând detaliile procesiunii funerare și modul în care succesorul la tron va gestiona situația.

Simon Morgan, ofițerul regal responsabil cu protecția, a declarat că pregătirile pentru operațiunea Menai Bridge au început imediat după moartea Reginei.

„Chiar Regele a menționat în discursul său de acceptare că va avea acest rol pentru câte zile mai are. Are 73 de ani, trebuie să ținem cont de acest lucru, așa că ne pregătim pentru ce va urma”, a precizat ofițerul regal.

Cine va fi următorul la tron

În timpul desfășurării operațiunii Menai Bridge, William, Prințul de Wales, va fi următorul în linia de succesiune la tron. După ascensiunea lui William la tron, soția sa, prințesa Kate, va deveni regină, având o influență semnificativă în statutul regal și activitatea publică, datorită faptului că este mama viitorului monarh, Prințul George.

În ceea ce privește soarta reginei Camilla după moartea regelui Charles, există speculații și discuții despre ce rol va avea aceasta. De obicei, văduvele monarhului au fost numite „regina văduvă”.

Totuși, conform istoricului Carolyn Harris, expert în domeniu, acest lucru este la discreția noului monarh. Harris sugerează că regina Camilla ar putea păstra unele roluri caritabile și ceremoniale, dar totul va fi subiectul unor discuții între ea și noul monarh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *